Subiect: Paine
View Single Post
  #4  
Vechi 25.01.2016, 22:09:37
Pelerin spre Rasarit
Guest
 
Mesaje: n/a
Arrow Pt domnisoara Alexandra

Cartea Levitic, la care va referiti,era in esenta un manual pentru preotii evrei. Dupa ridicarea Cortului in pustiu atat preotilor cat si levitilor le erau necesare intructiuni referitoare la modul cum trebuiau aduse jertfele, precum si indrumari specifice altor ritualuri. Intr-un dictionar pe teme biblice se precizeaza faptul ca painea dospita (aluat) era facuta la inceput din tarate de faina alba framantata cu must de struguri. Faina se obtinea inclusiv din linte. Pe masura ce s-a dezvoltat coacerea painii in cadrul culturii israelite aluatul era facut din faina de paine framantata fara sare. Legile mozaice interziceau folosirea aluatului in perioada Pastelui si a Sarbatorii Azimilor, pt ca evreii sa comemoreze plecarea lor in graba din Egipt.Painea nedospita pe care o faceau in aceste ocazii era similara cu paine facuta de beduini in zilele noastre. Painea dospita era interzisa in jertfele pe altar cu doua exceptii: cand era adusa alaturi de jertfa de multumire si de jertfa leganata la Sarbatoarea Saptaminilor.

Dvs nu va sunt aplicabile aceste restrictii si limitari,specifice VT,prin urmare puteti manca orice tip de paine, cu moderatie si de preferat cat mai sanatoasa. Pofta buna :)

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 25.01.2016 at 22:13:47.
Reply With Quote