View Single Post
Vechi 25.01.2016, 23:13:56
Dr. Victor Ardeleanu's Avatar
Dr. Victor Ardeleanu Dr. Victor Ardeleanu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.05.2015
Religia: Ortodox
Implicit Mii de mulțumiri

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Si iata cum atunci m-ai judecat desi , vad ca nu ai inteles pozitia mea, de atunci.
Botezul acelei catolice la ortodocsi cu imaginea de lumina , si disputa privind minunile si photoshopat-ul, caci despre acela este vorba,
de fapt este pozitia oricarui ortodox adevarat care crede ca singura ortodoxia este calea cea adevarata si singura Biserica ortodoxa este Biserica lui Hristos.

Nu e nevoie sa vedem fotografii masluite ca sa credem ca la botez Duhul Sfant lucreaza in chip nevazut iar daca am avea ochii cei duhovnicesti curati am putea vedea cu ochii nostri Duhul cel Sfant mangaietor. Asta este pozitia mea: in timpul Liturghiei, Hristos este prezent, Duhul Sfant mangaie si lumineaza, ingerii canta, sfintii ne inconjoara. Omul la botez este curatit si luminat, este nou nascut.

Acea imagine care multi spun ca era photoshopata, chiar nu conteaza de era sau nu, ceea ce este important este sa credem ca asa se si intampla. La botez Duhul Sfant lumineaza, curata si sfinteste.

Discutia ca nu mai mirungere sau si intreita afundare, nu are rost sa o deschidem, caci daca admintem ca una este Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca Biserica atunci unul este botezul cel adevarat.

Va indoiti cumva careva ca la Botez omul nu este curat ca lacrima , curatit si profund luminat de Harul lui Dumnezeu? chiar daca ochii nostri pacatosi nu vad asa ceva? din pricina pacatelor? Privind sub acest aspect , mai conteaza daca imaginea era photoshopata atata timp cat exprima adevarul? cu photoshop sau nu, cu fotografie sau fara, cred fara echivoc ca botezul ortodox este foc dumnezeiesc ce curata si lumineaza si sfinteste.
Doamna Mihaela Dobrin, vă mulțumesc din toată inima că adăugați la informații și râvna pentru adevăr și delicatețea exprimării. Sunteți un exemplu pentru mine. Harul lui Dumnezeu lucrează în sufletul dumneavoastră mai ales prin Sfinții Părinți care i-ați citit. Aceștia v-au schimbat mintea. Cu toții ar trebui să ne hrănim cu ei, iar nu cu surogate prezentate de mass-media ca și cum ar fi sfințenie renumită. Dacă veți reuși să nu vă abateți de la vederea păcatului propriu și să căutați adevărul, Dumnezeu vă va răsplăti cu înțelegerea începutului de pocăință, care pururea trebuie să fie nou, uitând cele din urmă, pentru a alerga înainte. Și vă va răpi mintea de la slujirea simțirii, prin simțirea inteligibilă, la descoperirea sensurilor semințelor raționale din fire și la gustarea înțelepciunii.
Oamenii aleargă azi după minuni și vorbe părut înțelepte, neștiind săracii câtă bogăție se află în adevăr, atât cel din afară, cât și cel dinlăuntru.
Să mă iertați dacă v-am supărat cu ceva. Cuvintele de mai sus nu vor a fi vreo laudă (atât de neplăcută ortodocșilor și o mare primejdie pentru suflet) ci o mulțumire adusă lui Dumnezeu că am găsit ceea ce doream prin acest schimb de gânduri cu frații mei nevăzuți. E adevărat că și eu greșesc că apreciez pe unul sau pe altul, ca și cum aș fi vreun arbitru. Mă străduiesc să nu fie vreo mândrie pe aici, ci doar o mulțumire adusă lui Dumnezeu.
Dar noi oamenii suntem atât de amestecați...
Efeseni 5:9 Pentru că roada luminii e în orice bunătate, dreptate și adevăr.10 Încercând ce este bineplăcut Domnului.11 Și nu fiți părtași la faptele cele fără roadă ale întunericului, ci mai degrabă, osândiți-le pe față.