Cu tot respectul Mihailc:
Candva a mai fost pusa aici o carte a lui Bunge (Gastrimargia). Mi s-a parut interesanta, am crezut ca o sa-mi raspunda la mai multe intrebari si am citit-o.
Scrie clar, de la inceput, ca este scrisa de un calugar (Evagrie), pentru calugari.
Pentru laici nu este potrivita. Se refera la postul si asceza calugarilor din pustie. Nu este ceea ce am crezut eu.
Acum alta carte a lui Bunge dupa Evagrie, si mai filozofica.
Mai degraba ar trebui prezentate aici carti mai usoare, mai pe intelesul laicilor, pe problematica lor, la nivelul lor: despre familie, postul lor (si nu al calugarilor), intrebari ale lor etc.
Au mai intrebat si altii si intreb si eu: a aparaut macar in franecza cartea cu Grigorie si Teosevia. Scriai pe un alt fir ca apare pe 10 ianuarie 2016.
Ma duc sa ma uit dupa ea.
Te rog, lasa cartile pentru monahi.
Uite mai degraba am sa pun eu doua carti usoare si superbe, care pot fi de folos si laicilor:
1. Maica Gavrilia (viata ei)
Este o maica ortodoxa din Grecia, care este echivalentul Maicii Tereza de la catolici. S-a implicat mult in social. Cartea este scrisa de ea si mai cuprinde si un interviu cu ea. Mai vezi aici si partea practica a credintei (ortodoxiei) si faptele bune, cum sa faci bine.
2. Mireasma Sfinteniei - povestiri dintr-o manastire de maici (de Constantina Palmer).
O carte scrisa de o laica. A stat o vreme intr-o manastire din Grecia.
O carte uosara, frumoasa, scrisa si tradusa superb. Cum se simte cineva intr-o manastire de maici, cum este acolo, cum sunt maicile, cum traiesc si muncesc acolo, cum au ajuns acolo. Imagini de credinta ortodoxa, de oameni (nu numai maici), imagini din Grecia.
M-am uitat acum: se pare ca n-a aparut cartea despre Grigore si Teosevia. Nu este nimic pe net.
Last edited by sophia; 26.01.2016 at 12:19:38.
|