Citat:
În prealabil postat de Dr. Victor Ardeleanu
Vă mulÈumesc pentru intervenÈii Èi pentru trimiterile la notele din Cărarea ÎmpărăÈiei. Ne gândim că aÈi vrut să arătaÈi prin ele că părintele Arsenie Boca nu-Èi însuÈea cuvintele SfinÈilor ca Èi cum ar fi ale lui.
|
Exact, în Cărarea Împărăției sunt foarte multe citate din VT și NT, precum și din Sfinții Părinți, după cum ați observat. Am postat acele note de subsol pentru a se vedea că părintele nu s-a condus după propia minte, ci adesea apela la învățătura Sfinților Părinți. Asta așa, ca o contră la afimația Mihaelei care spunea că părintele și-ar fi atribuit învățături ale altor părinți.
Citat:
Nu este suficient, însă, să facă aceasta doar în scris, după cum ne-a arătat doamna Mihaela Dobrin. SfinÈia sa ar fi trebui, dacă era omul lui Dumnezeu, să respire la fiecare cuvânt smerenia Èi să se arate în toate transmiÈător umil al înÈelepciunii bătrânilor Èi nu al părerilor personale, plagiate sau nu:
|
Ceea ce a rămas scris demonstrează clar că părintele nu și-a atribuit cuvinte ale Sfinților (ca și cum ar fi ale lui). Mă refer la scrieri autentice și nu scrieri despre părintele gen: mărturii, diferite citate apărute pe internet sau sub formă de broșuri sau sub ori ce altă formă. Aceste pentru mine sunt interpretări, adăugiri, răstălmăciri, înr-un cuvânt chiciuri, și deci, există riscul să nu reflecte adevărul.
Plecând de la premisa că părintele și-ar fi atribuit cuvintele Sfinților, adică Marioara primește un răspuns de la părintele citând un Sfânt, aveți aici un răspuns cât de poate de concludent:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...5&postcount=58
Citat:
DeÈi avea atâtea trimiteri în Cărarea ÎmpărăÈiei, esenÈa erorilor sfinÈiei sale nu este, din păcate, lipsa citatelor Èi referinÈelor, ci un lucru cu mult mai grav, de care ne avertizează tot Sfânta Scriptură, Èi anume răstălmăcirea lor Èi necunoaÈterea Domnului nostru Èi Mântuitorului Iisus Hristos, fiindcă punea prea mult preÈ pe sine Èi pe părerile lui:
|
Nimic relevant, mă refer în acest cadru. Eu vă propun să vă prezentați cu această lucrare unui episcop, membru al Sfântului Sinod, și să-i propuneți o prezentare într-un cadru adecvat.