View Single Post
Vechi 26.01.2016, 21:09:15
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
In alte parti am gasit ca dupa unele surse Teosevia ar fi fost sora Sf. Grigorie de Nyssa si nu sotia.
Dumnezeu singur stie adevarul.
Nu e chiar așa. Dacă nu ai discernământul surselor informațiilor de acest gen și te bazezi în principal pe google ajungi la asemenea concluzii superficiale.

Fragment din scrisoarea Sfântului Grigorie de Nazianz către Grigorie de Nyssa la puțin timp după ce Teosevia a adormit întru Domnul:

"... Ea, care a gustat din binecuvântările vieții, a scăpat de amărăciunile acesteia prin scurtarea anilor și, mai înainte ca ea să fie obligată să poarte doliu pentru tine, a fost cinstită de către tine prin acea solemnă slujbă de înmormântare. Crede-mă că și eu plâng după ea, dar, dacă nu ca tine, ceea ce ar fi o exagerare, atunci o plâng cu o întristare mai mică doar decât a ta. Dar trebuie să simțim prezența atotprezentei pronii Dumnezeiești, cea care acum a luat-o pe Teosevia mea (și o numesc 'a mea' fiindcă a trăit o viață înduhovnicită iar înrudirea spirituală e mai puternică decât cea trupească). Teosevia, slava Bisericii, podoaba lui Hristos, sprijinul generației noastre, speranța femeilor; Teosevia, cea mai frumoasă și mai slăvită dintre toate toate frumusețile din Brethren; Teosevia, cu adevărat sfântă, cu adevărat soție de preot de o egală cinstire și vrednicie față de Sfintele Taine..."