View Single Post
Vechi 27.01.2016, 22:07:39
Ionel28 Ionel28 is offline
Banned

Data înregistrării: 11.12.2015
Locație: Targu-Mures
Religia: Ortodox
Smile

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Daca reuseste cineva sa stabileasca clar, pe baza unor dovezi strict istorice, care ritualuri/obiceiuri/traditii ale celor aprox 30 de triburi diferite de daci/geti/traci (despre care stim foarte putine in realitate) le continua BOR, specificat clar,eu sunt gata sa-mi caut stramosii fix in familia lu Burebista :)
Si o fii greu oare sa poti stabili care or fii astazi practicile sau ritualurile sau traditiile si simbolurile pe care Biserica intr-un final le-a adoptat in lupta cu paganismul? Nu le auzim oare an de an in preajma Pastelui si Craciunului, sau in majoritatea ritualurilor de inmormantare din diferitele zone ale Romaniei? Iar despre traco-geto-daci , se stiu foarte multe , asta daca fiecare crestin are in biblioteca lui carti despre spiritualitatea stramosilor , etc. Daca Cultul Soarelui era atat de raspandit la populatiile de geto-daci , si se spune ca noi ca popor am fost cel mai usor de crestinat , atunci spune si tu de unde vine obiceiul orientarii Bisericilor si Catedralelor cu altarul spre RASARIT ? .
Reply With Quote