View Single Post
Vechi 18.02.2008, 02:06:59
ancah
Guest

Implicit

De cand am auzit de Sfanta Xenia, mi-am mai schimbat si eu optica in privinta cersetorilor. In felul acesta Dumnezeu ne-a invatat cat de rodnica este milostenia si de o parte si de alta.
A pune accentul pe cei care au facut din cersetorie o meserie rentabila, e egal cu a-l batjocori pe adevaratul nevoias,care pentru un banut inalta rugaciune pana la Cer.
FAlsii cersetori sunt o realitate, dar nu predomina.
Poate ar trebui sa spunem, macar din cand in cand si despre adevaratii cersetori, ca sa nu il maniem pe Dumnezeu. Si asta nu ca sa ne ridicam pe noi in slavi, ca am dat un banut, ci ca indem sa ne pastram dragostea fata de aproapele.

Am fost in decembrie la Constanta si in fata unei brutarii era o batranica, ce sedea pe scari. Inevitabil treceai pe langa ea. Era atat de inghetata, incat nici ochii nu-i mai ridica din pamant, ca sa ceara. I-am pus in mana o hartie. Nu erau bani multi, caci eram avertizata ca exista si snapani. Cand a vazut hartia, a ridicat ochii atat de mirata, caci nu obisnuia sa primeasca decat monede. Atat de tare m-a coplesit privirea ei, incat adoua zi am cautat-o iar. Venea Craciunul. Cu gesturi mici putem face bucurii mari.
Reply With Quote