Să îi ajute Dumnezeu pe autorii acestui studiu să ne mai facă astfel de sinteze din Sfinții Părinți, pentru a avea la un loc atâtea informații de calitate din iconografia ortodoxă, Sfinții Părinți și... Părintele Arsenie Boca, sau alte subiecte, dacă este nevoie de vreun alt pretext pentru a ne trezi să cunoaștem realitatea.
Nu vă place prezentarea realității cu toate aspectele ei, după Sfinții Părinți?
Sunteți atât de supărat că nu vi se împărtășește părerea personală despre un om, încât răstălmăciți argumentele, ca să acuzați de erezie tocmai pe cei care nu doresc cu nici un chip erezia, chiar dacă este pusă sub renumele popular de Părintele Arsenie Boca?
Dacă aveți râvnă pentru dreapta credință argumentați-o nu cu idei preconcepute, ci cu scrieri din Sfânta Predanie și cu exemplificări din Sfintele Icoane.
Vă doresc, din toată inima, succes.
Să ne ajute Dumnezeu pe toți să slujim împreună Adevărul!
PS despre acuzația că aș fi eretic sau potrivnic/hulitor al Ortodoxiei nu sunt de acord. Avem o pildă clară în acest sens:
„Se spunea despre avva Agathon, că s-au dus oarecari la dânsul, auzind că are dreaptă și mare socoteală. Vrând aceștia să-l cerce de a sa mânie, i-au zis lui: „Tu ești Agathon, căci am auzit despre tine că ești curvar și mândru”. Iar el a zis: „Ei bine, așa este”. Și i-au zis lui: „Tu ești Agathon bârfitorul și clevetitorul?” Iar el a zis: „Eu sunt”. Au zis iarăși: „Tu ești Agathon ereticul?” Iar el a răspuns: “Eretic nu sunt”. Și l-au rugat pe el, zicând: „Spune-ne nouă, pentru ce atâtea câte ți-am zis le-ai primit, iar cuvântul acesta nu l-ai suferit?” Zis-a lor: „Cele dintâi asupra mea le iau, căci este spre folosul sufletului meu, dar cuvântul acesta eretic este despărțire de Dumnezeu și nu voiesc să mă despart de Dumnezeu”. Iar aceia auzind, s-au minunat de dreapta lui socoteală și s-au dus zidiți.22” (Patericul…, Pentru Avva Agathon, 5)