Citat:
În prealabil postat de Intrarea Vagonului
Mihai, citind ce scrii, si realizand ca ai dreptate cu acele blasfemii ale tipului astuia, mi se face mie scarba si groaza...
|
N-ar fi oare bine, înainte de a acuza de blasfemii să citiți chiar dvs., nu părerea altora despre acele blasfemii.
Azi suferă mulți de o boală numită "am auzit că..."
Despre madonna neagră, am scris mai sus, răspunzând domnului Mihai.
Dumneavoastră aș vrea să vă scriu altceva, valabil pentru noi toți cei de aici:
24. Povestea cineva din părinții Egiptului: „Odată am voit să mă înstrăinez și am mers la Atena și intrând în cetate, am văzut un bătrân monah, împodobit cu haine, purtând o cruce mică cusută și după care alerga mulțimea. Intrând în cetate, l-a întâmpinat norod mult și îl trăgea la priveliște iar eu am întrebat pe un oarecare: „Cine este aceasta?” Și mi s-a răspuns că aceasta este un elin, mai mare decât toți filozofii și făcându-se creștin și zidindu-și mănăstire, s-a făcut călugăr, viețuind cincisprezece ani; mai întâi neintrând în cetate, iar astăzi a intrat. Pentru aceasta alergăm să-l vedem ce va spune”. Așa am plecat și eu cu dânsul; și adunându-se cei mai de frunte ai cetății, l-au poftit, zicând: „Spune-ne nouă, ce vrei să ne vorbești?” El le-a zis: „Nu este nici o limbă sub cer, ca cea creștină, și mai frumos cin ca cinul călugăresc; aceasta numai îi vatămă pe dânșii, că aduce asupra lor diavolul pizma unul asupra altuia, zicând „că mi-a zis” și „i-am zis” și așa necurații înaintea lor având, nu le văd”. Iar aceasta auzind toți, l-au proslăvit și au plecat.30 (Patericul..., Pentru fără de grijă și liniștea cu tăcere, 24)
Mi-aș dori mult să nu fie certuri ci să cercetăm împreună realitatea, chiar dacă avem păreri contrarii.
Ce ziceți, nu ar fi bine așa?
Doamne ajută!