Citat:
În prealabil postat de RedRose
Daca e ceva ce-am invatat pe propria mea piele este:
1.crede in tine si-n valorile tale si invata-le sa le folosesti corect
2.la gunoi cu timiditatea si falsa modestie.Lauda de sine nu miroase a bine...corect..dar nici cand esti destept si taci ca melcul din gura nu te ajuta..Oameni mediocri si mai jos ca tine ajung sa te devanseze sau sa fie preferati in detrimentul tau, tocmai pentru ca au indraznit, au vorbit, s-au gudurat, si-a aratat cea mai buna "fateta" a lor fata de persoanele potrivite, in momentul potrivit.
3.Nu renunta la lupta dar lupta corect..niciodata denigrandu-l pe altul sau punandu-l pe el intr-o postura proasta nu te va face pe tine mai bun. Viata intr-adevar e o jungla, dar nu sunt de acord ca daca nu musti, vei fi muscat.Chiar nu e nevoie sa musti, doar sa gasesti propria ta metoda sa razbati.
4.Trecutul e trecut si nu trebuie sa traiesti in el.Poti in schimb sa pastrezi din el amintirile frumoase sau chestiile constructive, care te ajuta sa mergi mai departe.Iarta-te tu in primul rand daca vrei ca si ceilalti sa te ierte.
5.Ai mereu incredere in tine si-n instinctele tale.Informeaza-te, alege ce-i mai bun pentru tine, fii pregatit sa suporti consecintele bune sau rele ale deciziilor tale.Si oricare ar fi aceste urmari,nu regreta deciziile tale.Ai ales corect la momentul respectiv si cu mentalitatea respectiva.Daca e ceva ce vei schimba in viitor va fi felul cum vei gandi.Daca nu faci propriile tale greseli, n-ai cum sa reusesti.
6.Am lasat-o ultima, desi nu e ultima..e poate cea mai importanta...De fiecare data cand ai cazut, ridica-te...aduna-ti toate fortele si resursele, roaga-te, inconjoara-te de cartile sau oamenii potriviti care te pot trage in sus..sunt multi care isi dau cu presupusul despre ceea ce-ar trebui sa faci in cutare sau cutare situatie, dar aminteste-ti ca tu si numai tu poti schimba ceva in viata ta.Restul e doar teoria "cutiei de chibrituri"..
|
Imi place ce ai scris aici RedRose.
Legat de comunicarea pe Internet cred ca ea trebuie sa se afle undeva intre delicatete si
ferrmitate(ptr anumite subiecte care nu este de glumit).De multe ori facem gafe, unii fara macar sa isi dea(dam) seama, se baga in discutii, care nu ii reprezinta cel mai bine.Ii judeci pe altii ca sunt pripiti ,si tot asa la randul tau esti pripit, te bagi in probleme care nu te reprezinta prea bine.
De exemplu cineva care nu e nebun trupeste, se baga la topicuri despre evitarea unei curvii cu ochii , si altul cu un trup nebunesc se baga la discutii despre calugarie.Ceva nu e OK.Nu e prostie, e curentul de graba al lumii.
Cand simt ca titlul topicului imi este in coasta ?Cand ma lungesc prea mult la vorba.Atunci stau si judec ,oare ,nu vorbesc prea mult?Nu o iau pe aratura?Nu ma caut pe mine? si nu pe Dumnezeu???Vorbesc de la mine sau de la Dumnezeu???