Citat:
În prealabil postat de AlinB
Majoritatea disputelor cu neoprotestantii...
Ei bine, sectarii ...
|

AlinB pune lucrurile la punct,pentru inceput ,stabileste (
cu siguranta neoprotestanta?)ca cine e pentru interpretare literala(Paisie Aghioritul,Arsenie Papacioc,Iustin Parvu) e
neoprotestant sau sectar.Nu ca AlinB,ortodoxul autentic.
Citat:
Daca ai fi citit mai multe din cele duhovnicesti si mai putin manelism teologic de pe youtube si site -uri de doi lei ai fi stiut de unde este citatul?
|
Apoi merge mai departe si stabileste,daca nu v-ati dat seama pana acum, si cine e ortodoxul cel autentic:AlinB.
Apoi ,dupa ce a pus lucrurile la punct

,trece la "demonstratie":
Citat:
Interpretarile astea literale vin de la neoprotestanti, iti pot da trimitere la literatura neoprotestanta in domeniu ( 666 - coduri de bare - semnul fiarei) scoase inainte ca sa poti da tu referinte ortodoxe pentru asa ceva.
Te pomenesti ca or fi fost aia mai luminati, a suflat la ei mai bine Duhul Sfant si li s-au deschis ochii inaintea ortodocsilor vizavi de cum trebuie interpretata corect Apocalipsa.
|
Imi poti da trimitere la literatura protestanta ,dar la logica imi poti da trimitere?Ai auzit de genetic fallacy?Un lucru e fals pentru ca e aparut in spatiul protestant? Uite ca la protestanti stiinta era cu 100 de ani in fata stiintei din zonele ortodoxe,deci n-aveau cum sa trateze ortodocsii despre lucruri care urmau sa vina peste 100 de ani in tarile ortodoxe. Inca n-am auzit in ortodoxie de legea ca daca n-a aparut prima data in ortodoxie ,e fals.
Citat:
Ca si cand nu s-au facut de toata jena cu "preziceri" despre data Parusiei, asta cu "care e semnul" se inscrie FIX pe aceeasi linie a fuduliei cu pretentii de duhovnicie.
Si prinde in special la fuduli.
|
Jena e ca ,se vorbea despre semn,nu despre data Parusiei.Sa spui ca cipul e semnul Fiarei nu inseamna ca stii cand se va aplica la nivel mondial ,cand se va finaliza,etc. Eu zic sa cobori din "rapirea" dumnezeiasca ,macar cand scrii pe forum...