Citat:
În prealabil postat de Jonnyw2013
Unele copilaresti, dar frumoase cum e aceasta:
Multele mâini ale mamei - Pilda numărul 340
|
Multumesc Jonnyw2013, e foarte frumoasa compunerea si foarte adevarata in ceea ce priveste natura femeii centrata pe a se implini prin cei dragi, prin a darui bucurie muncind.
Si eu am avut privilegiul de a asculta âliveâ o asemenea compunere. Eram in vizita la o prietena, iar fiica ei tocmai a venit de la scoala bucuroasa ca a luat 10 pe o compunere cu tema âMamaâ. Entuziasmul copilului era molipsitor si am stat s-o ascultam cum citea cu bucurie cate lucruri minunate face mama ei, cata siguranta si sprijin ii da, cata caldura, cata iubire, cat e de omniprezenta, de omnipotenta si minunata si cat e ea de fericita ca are o asemenea mama. La final a pus cireasa pe tort cu formularea: âMama mea sta tot timpul dreapta si cu zambetul pe buze.â Exact asa a spus.
Am lacrimat si eu si mama si-mi dau lacrimile si acum cand ma gandesc ca in spatele iubirii de mama si a grijii de copil statea o cruce grea, cu un venit foarte mic, un sot plecat care traia cu altcineva, o bunica bolnava, rate si taxe, boli personale serioase si o grea incercare cu o operatie a fetitei, dar in celalalt taler al balantei statea o infinita incredere in bunatatea si iubirea lui Dumnezeu, insotita de practica religioasa constanta.
Au trecut cativa ani de atunci, iar astazi fiica e o femeie foarte stabila si implinita, mama e o bunica fericita, cele doua sunt in continuare foarte apropiate, Dumnezeu vegheaza si le iubeste, iar eu sunt recunoscatoare pentru faptul ca suntem prietene si am invatat multe de la ele.
Doamne ajuta !
Citat:
Albert Schweitzer a fost întrebat o dată: "Cum ar putea cineva să dea copiilor săi cea mai bună educație?". Acesta răspunse: "Există trei metode: în primul rând - prin exemplu; în al doilea rând - prin exemplu; în al treilea rând - prin exemplu".
___
Așadar, părinților, educați-vă copilul/copiii fiind voi înșivă un bun exemplu pentru el/ei.
|
Aici vine si Parintele Cleopa cu completarea : "Rabdare, rabdare, rabdare" :)
Citat:
exemplul pesonal este cea mai buna predica!
|
Da, cu putin discernamant, in sensul de a invata atat din "asa da", cat si din "asa nu" :).
PS Scuze, am fost total off-topic, dar mi-a placut subiectul "Mama". M-a dus cu gandul la mama mea.