Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63
Ii cred pe niste oameni care muncesc de zeci de ani cu aparatura extrem de complexa ca au descoperit ceva fara care universul nu ar functiona. Anul trecut, cei care au zis ca au detectat unde gravitationale au recunoscut ca a fost o eroare dupa ce alti colegi de-ai lor le-au analizat datele. Acum, la fel se poate intampla, dar se pot analiza datele, si observa ca LIGO a detectat o dilatare si apoi comprimare a spatiului.
De unde chestia cu apostolul Pavel?! Am discutat eu candva de chestia asta?
|
Vorbesti de parca au inventat o chestie si tin in viata universul cu ea. Universul o sa functioneze la fel si daca nu exista unde gravitationale sau daca nu le descopereau astia acum.
Deosebirea fata de ce s-a intamplat anul trecut sau cand a fost, e ca atunci existau doua tabere pentru ca exista unii care contesta ideea cu inflatia dar nimeni nu contesta ca relativitatea generalizata descrie corect ceea ce se intampla in univers ( sau nu-s prea multi oricum si nu-s nume importante ). Asa ca asa zisa descoperire le rezolva tuturor problemele - pot construi acum un accelerator de particule mai mare cu care sa caute gravitroni si materie intunecata pana ies la pensie, pot construi mai multe LIGO-uri de astea si chiar BICEP 3 si 4 ca sa caute in continuare ce cautau anul trecut samd. E treaba lor, ca oricum decat sa fure Gigel banii sau sa le plateasca occidentalii ajutor social mai bine sa-si faca damblaua astia si poate pana la urma iese ceva bun din asta. Dar intelege ca nu toti suntem chiar asa impresionati...la fel cum tu nu esti impresionat de alte lucruri.