Doamne ajută.
Citat:
În prealabil postat de Intrarea Vagonului
|
E frumos articolul, frate Adrian. Mulțumesc.
Deși scris de un protestant, totuși acel om, are o gândire profundă și deși scris fără nici un verset, fără bibliografie și fără numele autorul articolului și deși urmează o linie protestantă tipică, plină de nesiguranță, e totuși un articol cu exagerat de mult bun simț lucru ce mă bucură, deși e nefiresc unui protestant, care lovește furibund Biserica lui Hristos, fără să cunoască Scripturile. E totuși un articol izvorât din zbuciumul sufletesc al autorului, care arată cu degetul ca un copil, spre frumusețea Sfintei Biserici, puritatea creștinismului și Adevărul și Lumina ce radiază ca un răsărit minunat de acolo, Cel Ce Este în Biserica numită politic, "Ortodoxia", adică adevăratul creștinism. Arătând cu degetul, plin de dorință, că acolo vrea să ajungă.
Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil
Adicatelea, frate Igor, textul acela (Sfanta Scriptura!) e un corp bolnav?, care trage sa moara? si, hop!, vine doctorul cutarescu/exegescu si taie Scriptura cu briciul mintii lui ca sa o salveze de la moarte??....:))))
Igor,
tu chiar crezi ca exegetul salveaza Scriptura? Sau, mai degraba, Scriptura salveaza pe exeget....:)
|
Frate, însăși Biblia e rezultatul operei unor "chirurgi", cei îndumnezeiți. Sfânta Scriptură
nu este Cuvântul lui Dumnezeu, ci
este despre Cuvântul lui Dumnezeu.
Sfinții/îndumnezeiții, L-au văzut pe Dumnezeu !
L-au văzut înainte de Înălțare (Proorocii în Vechiul Testament și apoi Apostolii) și după Înălțare (Pavel pe drumul Damascului, Sfinții Părinți după Pavel, și mulți până azi și în anii ce vor urma).
Astfel ei, îndumnezeiții, au scris Noul Testament, din revelația avută văzând pe Domnul Iubire, pentru cei ce vor urma după ei, drumul spre îndumnezeire, ca să poată ajunge cât mai mulți ce vor urma acea "cale strâmtă și îngustă pe care puțini o află", să ajungă să vadă pe Domnul Treime Iubire, pe Hristos, în Duhul Sfânt Care de la Tatăl purcede.
Deci asta-i Biblia. Să nu crezi că Dumnezeu încape și intră într-o înșiruire de cuvinte, mărginită și rațională, numită "Biblie", care defapt înseamnă bibliotecă. Niciodată !
În Biblie nu e Dumnezeu, n-a fost și nu va fi acolo.
În Biblie doar se vorbește despre Dumnezeu, se arată calea de cei care-au urmat-o, Biblia e "manualul de instrucțiuni" spre Împărăția Cerurilor, de cei care trăiau deja în Împărăția Cerurilor (înăuntrul lor) și urmau să o moștenească, dacă răbdau până la sfârșit în anormalitate (luptele din viața aceasta temporară).
Biblia arată cum să lupți, cu întunericul, cu lumea (materialistă, care ne depărtează de Domnul), cum să lupți cu tine însuțit, cu ereziile, cum să biruiești în aceste lupte, cum să te curățești prin acele lupte, cum să te luminezi prin Duhul Sfânt, să vezi Lumina Cea Necreată, și cum să te îndumnezeiești, dobândind Duhul Sfânt, care coboară Împărăția Cerurilor înăuntrul tău, în dar.
Deci, "chirurgii" de azi, trebuie să taie prin desișul patimilor, spinii și mărăcinii ispitelor, ca să ajungă la "chirurgii", Sfinții, care-au scris Sfânta Scriptură, care sunt vii, și n-au murit, cum sunt înșelați să creadă și cum sunt mințiți de draci, (neo)-protestanții, căci cum n-a murit nici Moise, care s-a arătat lângă Hristos, pe muntele Taborului, la Schimbarea la Față a Domnului, deși Moise era "mort" de 900 de ani, tot așa niciun Sfânt, nu moare și nu poate muri, căci "Hristos a înviat din morți, cu moartea pe moarte călcând".
Deci să fie clar, și pentru creștini și pentru eretici.
Deci fiecare creștin, ar trebui să fie exeget, adică un mini chirurg, căutând calea marilor "chirurgi" și urmând-o pe ea, făcând școala de chirurgi (Biserica) și urmând manualele lăsate de marii chirurgi (cărțile Bibliei) și de chirurgii la fel de mari, "Sfinții Părinți", care-au explicat medicina sufletului și au învățat cum să fie urmată calea chirurgilor de dinaintea lor, ca studenții (noi, creștinii) să înțeleagă și să practice mai ușor calea spre îndumnezeire, biruind chiar și cele mai puternice neamuri de demoni, care nu ieșeau din om, decât cu post și cu rugăciune.
Deci Scriptura nu salvează niciun exeget, ci Dumnezeu Îl salvează, dacă exegetul vrea, iubește și crede, urmând Scripturii, care îi arată cum să ajungă la Dumnezeu și să-L vadă pe Domnul, pe Hristos, din viața aceasta, apoi să se bucure împreună cu El, veșnic.
Am mințit eu cu ceva? Corectează-mă dacă am mințit. Ajută-mă. Dacă nu, să stăm bine, să luăm aminte.
Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil
Tot ce-i posibil. Ramane de studiat, desigur.
Si nu iau apararea lui Igor, cum zici. Ci pur si simplu am aceeasi opinie cu a lui (exceptind metafora cu chirurgul) in chestiunea dezbatuta aici.
Toate cele bune!
P.S. Cat despre logica si bunul simt... Iti avansez o intrebare: oare obiectul folosit de un sfant, de pilda o haina sau o carte, sunt la fel cu oricare obiect din clasa aceea? Felonul lui Pavel este acelasi felon cu oricare altul existent aiurea in lume? Biblia lui Pavel e aceeasi cu oricare alta?
Daca tu crezi ca Fat/Frumos merge la lupta cu orice martoaga, ori samuraiul lupta cu orice bat, eu cred ca te inseli. Nici Fat-Frumos, nici samuraiul, nici Pavel nu sunt indiferenti la obiectele lor personale. Si nu e vorba despre sentimentalism aici, cat despre legatura tainica (harica?) dintre persoana si lucrurile ei.
|
Corect ! Corect ! Așa ! Slavă Domnului !
Nu-mi iei mie apărarea, o iei Sfinților care au scris Biblia care arată Calea, iei apărarea Însuși Domnului Hristos și Îl mărturisești pe El, nu hristoși mincinoși ca și penticostalii, baptiștii, adventiștii, iehoviștii, evangheliștii, etc.
Este cu adevărat legătura tainică, harică, de care spui și tu, legătura prin Duhul Sfânt. Biblia nu minte !
Că scris este:
"Încât și peste cei ce erau bolnavi se puneau ștergare sau șorțuri purtate de Pavel, și bolile se depărtau de ei, iar duhurile cele rele ieșeau din ei." (Faptele Apostolilor 19, 12)
Deci ștergarele (prosoapele) și șorțurile (haine) purtate de Pavel (care numai era de față) AVEAU DUHUL SFÂNT în ele, fiindcă erau puse peste bolnavi și se vindecau ieșind duhurile rele din ei ?
Da ! Ștergarele și șorțurile folosite de Pavel, aveau Duhul Sfânt.
Pentru vrednicia Sfântului Pavel care purta șorțurile alea și folosea prosoapele alea, Dumnezeu trimitea Duhul Sfânt în acele obiecte, ca să vindece oamenii și după ce Pavel numai era acolo. Cine avea credință, se vindeca. Se trimitea pe Sine în acele obiecte.
Atunci pentru vrednicia Chipului-Tatălui,
Icoanei-Tatălui, Logosul, Hristos, care-a zis:
"Eu și Tatăl Una suntem", și a zis:
"Dacă Ma-ți văzut pe Mine, a-ți văzut pe Tatăl", deci pentru vrednicia Icoanei-Tatălui, Hristos, nu trimite oare și nu se trimite Domnul pe Sine prin Duhul Sfânt în Sfintele Icoane ? Ba da. Nu intră Duhul Sfânt întro Sfântă Icoană care Îl are pictat pe Hristos ? Ba da, tocmai pentru Persoana care este pictată acolo. Duhul Sfânt ESTE în orice Icoană. Pentru că persoana care în Sfânta Icoană, slujește Duhului Sfânt. Și Duhul Sfânt este în obiectele folosite de acea persoană, din același motiv, că acea persoană, Domnul sau Sfinții Lui, slujesc Duhului Sfânt și atunci și Duhul Sfânt vine și slujește lor.
De ce vine Duhul Sfânt prin obiectele folosite de Sfinți sau prin Sfintele Icoane, care arată pe Sfinți ?
Din același motiv, pentru care Sfinții trebuie să se roage pentru noi, și nu ne rugăm noi direct lui Dumnezeu. Pentru că Duhul Sfânt nu intră în noi, cât timp suntem murdari, suntem păcătoși, suntem plini de patimi, de pofte, nu ținem post, ne rugăm fățarnic, cu cuvinte multe, în loc să avem rugăciunea inimii, isihastă, cum spune Pavel: "mai bine 5 cuvinte, decât mii de cuvinte", așa cum fac penticostalii, baptiștii, și alții. Pavel spune în Biblie: "rugați-vă unii pentru alții". Atunci Sfinții, aduși prin Sfântul Duh, când îi chemăm, se roagă pentru noi.
Cum să spui că te numești creștin, dar să spui că Sfintele Icoane sunt "
chip cioplit" și "
idoli", când ele sunt obiecte purtătoare de Duhul Sfânt ?
Cum să fie Sfintele Icoane, "idoli" și "chip cioplit"?
Asta-i hulă împotriva Duhului Sfânt, e păcat de neiertat.
Laptopurile, smartphonurile, mașinile și altele, alea sunt chip cioplit și idoli.
"căci ceea ce la oameni este înalt, urâciune este înaintea lui Dumnezeu." (Luca 16, 15)
Trebuie să avem cele mai simple laptopuri, telefoane și mașini, sau să nu le avem deloc.
Dacă Sfântul Duh a venit în prosoape și șorțuri, pentru că le-a folosit Pavel, atunci nu vine Duhul Sfânt întro Sfântă Icoană, unde e pictat Sfântul Apostol Pavel ? E înșelat de demoni oricine crede altfel.
Ba da vine Duhul Sfânt și este pretutindeni, în orice Sfântă Icoană a Sfântului Pavel. Nu ne-am lămurit până aici ? Atunci cine citești, ai inima împietrită, și nici de aici înainte nu te veri lămuri.
Dar uite, mergem pe înălțimi mai mari. Să fie mai aspră judecata, că a-ți știut și n-ați împlinit și nu a-ți crezut. Deci spun :