17.02.2016, 18:11:37
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil
|
Acestea sunt adevăratele frumuseți... Mulțumesc, "ahilpterodactil".
Câtă simplitate și puritate.... în câteva poze.
Cum ne aștepată minunat pe toți, Hristos, la pocăință, la Spovedanie și Împărtășanie...
Iar pozele fratelui "Pelerin spre Răsărit"... se simte lupta cu demonii ce o duce, se simte în alegerea pozelor ce o face. Are multă tentă protestantă de neascultare în pozele alese.
Dar ne aștepată minunat pe toți, Hristos, la pocăință, la Spovedanie și Împărtășanie...
"Și Ioan era îmbrăcat în haină de păr de cămilă, avea cingătoare de piele împrejurul mijlocului și mânca lăcuste și miere sălbatică." (Marcu 1, 6)
"Nu s-a ridicat între cei născuți din femei unul mai mare decât Ioan Botezătorul" (Matei 11, 11)
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" (Galateni 6, 14)
"Vrednic de credință și de toată primirea e cuvântul că Iisus Hristos a venit în lume ca să mântuiască pe cei păcătoși, dintre care cel dintâi sunt eu." (I Timotei 1, 15)
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită, căruia stați împotrivă, tari în credință" (I Petru 5, 8-9)
"Noi suntem din Dumnezeu; cine cunoaște pe Dumnezeu ascultă de noi; cine nu este din Dumnezeu nu ascultă de noi." (I Ioan 4, 6)
"Ca atunci când El ținea strălucitoare deasupra capului meu candela Sa și, luminat de ea, eu străbăteam prin întuneric!" (Iov 29, 3)
"Untdelemn pentru candele, aromate pentru mirul de uns și pentru miresmele de tămâiere" (Ieșirea 25, 6)
"Și au tămâiat pe jertfelnic și au aprins lumânările cele de pe sfeșnic și luminau în templul Domnului." (I Macabei 4, 50)
"cu frică și cu cutremur lucrați mântuirea voastră" (Filipeni 2, 12)
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
|