Citat:
În prealabil postat de sisu
haideti sa o luam sistematic.
In primul rind subiectil este postat pe un sub-forum despre secte si culte.Deci nu trebuie sa va ambalati.Daca eu sau altul ca mine ar posta pe alt forum inteleg sa fiti indignati.Eu vad acest sub-forum ca un fel de "consulat" pe teritoriul unei tari.Deci lasati-ne sa ne expunem si noi parerile.Altfel , asa cum am mai spus, va deveni un loc de scuipat si de defulare ceea ce consider ca este mult mai grav.
Partea buna este ca putem discuta si poate se pot trage foloase de ambele parti.Partea rea este ca nu toti inteleg acest lucru.???
Privimd neutru observ ca voi acordati o mai mare atentie crucii, si nu obiectului de tortura, decit sacrificiului lui Isus.Crucea este considerata o arma, sarutind crucea saruti picioarele lui Hristos,etc.
Cit despre fuga diavolilor din fata crucii, sa fim seriosi.Asta este o deviatie.O gaselnita pentru exorcizari si alte de-astea.
strajeru, voi ziceti ca crucea s-a cinstit si inainte de Hristos.Si ti-am mai zis, lasa-l in pace pe Russel.Aia-s ruselistii...:)
Noi nu mai avem nimic de-a face cu Russel si greselile lui.Stii foarte bine ca nu din cauza lui Russel nu acceptam crucea.Ci pentru ca refuzam orice act care ar putea avea tenta de idolatrie sau ar putea distrage atentia asupra misiunii lui Isus si proiectului Divin si ca termenul din biblie nu inseamna mot-a-mot "cruce".
|
Preotul: Noi trebuie să cinstim Sfânta Cruce cât se poate mai mult, deoarece Iisus Hristos a iubit Crucea si a îmbrătisat-o cu iubire si a ars pe ea păcatul nostru, ca pe un altar. Crucea arată rusinea noastră, iar nu a Domnului; din partea Domnului arată iubire. Deci gândul la ea ne face, pe de o parte, să ne rusinăm si să ne căim de păcatele noastre si să luptăm împotriva lor, îmbrătisând si noi Crucea cum a îmbrătisat-o Domnul; iar pe de altă parte, să ne înduiosăm de dragostea Lui cu care ne-a mântuit prin ea de păcatele noastre si să o slăvim. Asadar, desigur că obiectele care ne aduc întristare si durere pentru pierderea unei persoane scumpe, noi nu le cinstim, dar Crucea Domnului nu ne-a adus întristare, ci bucurie si mântuire. Căci ea n-a fost, cum socotiti voi, sectarilor, o simplă spânzurătoare, ci a fost altar de jertfâ pe care s-a adus cea mai mare si mai pretioasă jertfă cu putintă, pentru mântuirea noastră. Si daca altarul din Templul Vechiului Testament 'era de sfintenie mare',sfintit cu sange de animale, cu cat Sfanta Cruce este mai sfanta fiind sfintita cu cel mai pretios sange, al Lui Iisus Hristos, Dumnezeu-Omul?
Sectarul: Trebuie să cinstim pe Hristos, iar nu Crucea Lui, pe care El a murit.
Preotul: Dar si în Vechiul Testament a fost cinstit nu numai David, ci si sabia cu care a ucis pe Goliat, căci si ea a fost tinutâ cu mare cinste în cortul sfânt lângă efod, după cum spune: Si a zis David câtre Abimelec: 'N-ai cumva la îndemânâ vreo sulită sau vreo sabie? Căci eu nu mi-am luat nici sabia, nici altă armâ...'. Preotul însă a răspuns: 'Iată sabia lui Goliat filisteanul, pe care l-ai ucis în Valea Stejarului; ea este învelită într-o haină, după efod...' (I Regi 21, 8-9). Deci cu atât mai mult trebuie să cinstim noi Sfânta Cruce, asezând-o în biserici, fiindcă altă armă ca ea, împotriva celui rău, nu există, ea fiind o sabie neasemănat mai puternicâ decât sabia lui David, căci prin ea a fost biruită puterea satanei. De aceea si Marele Apostol o numeste puterea lui Dumnezeu, zicând: 'Cuvântul crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu '(I Cor. 1, 18).
Sectarul: Dacă este vorba să cinstim Crucea, atunci trebuie să cinstim nu numai Crucea, ci si piroanele, cununa de spini, pe Pilat si pe Iuda, pe arhiereii Ana si Caiafa, pe ostasii batjocoritori, pentru că tot atât au contribuit si acestia, cât si Crucea, la mântuirea noastră.
Preotul: Nu trebuie să cinstim pe Pilat, pe Iuda, pe arhierei, pe ostasii batjocoritori si ucigasi ai Domnului, pentru că trebuie să tinem seama de intentia pe care au avut-o ei când au contribuit la patimile si la moartea Domnului. Scopul lor era de a-L batjocori, de a-L rusina si de a-L chinui, omorându-L ca să nu mai fie. Cât priveste cununa de spini, piroanele etc., noi le cinstim si pe acestea, dar nu ca pe Cruce, pentru că nicăieri în Sfânta Scriptură nu ni se spune că am fi fost împăcati cu Dumnezeu prin ele, si nici n-au fost prefigurate în Vechiul Testament precum a fost Crucea. Iată deci pentru ce cinstim Sfânta Cruce mai mult decât pe acestea.
Sectarul: Dacă este vorba să cinstim Crucea lui Hristos, atunci trebuie să cinstim numai Crucea cea adevărată, pe care a fost răstignit Domnul Iisus, iar nu si toate crucile făcute de oameni, pentru că acestea, fiind lucrate de oameni păcătosi, nu pot fi sfinte si vrednice de a fi venerate.
Preotul: Dar atunci si cu Biblia ar trebui să facem tot asa. Astăzi avem foarte multe Biblii si, prin asemănare cu cele ce spui dumneata, ar trebui să o respectăm numai pe cea originală, iar nu si pe toate celelalte tipărite de culegători si de tipografi păcătosi sau necrestini. Aceasta ar fi însă ceva de neînteles pentru un om cu mintea întreagă, cum de neînteles este si obiectiunea de mai sus a dumitale.
Crucea, ca mijloc de mântuire a oamenilor, a fost prefigurată si în Vechiul Testament, prin 'sarpele de aramă' (Num. 21, 9) si arătată de Mântuitorul în Noul Testament (Ioan 3,14-15).