Citat:
În prealabil postat de AlinB
Dar pentru ce porti tu grija pentru grija altora?
Si cantaretul fuego ce a facut, i-a infiat cumva? Le plateste o alocatie lunara?
Tu ai facut ceva?
Daca unii oameni se implica social intr-o chestiune care lor li se pare importanta, sari tu si zici " nu va implicati pentru ca este alta mai importanta de rezolvat mai intai"?
Tu vezi de ale tale, lasa-i pe ei sa isi vada de ale lor.
Sau de fapt nici tu nu faci ceea ce ai vrea ca altii sa faca?
|
Fuego le-a cumparat pantofi pentru ca stateau in picioarele goale pe un ger cumplit, i-a cazat la un hotel, le-a facut baie, i-a spalat si le-a dat macare, fapte crestinesti. Asa spune si Hristos, sa ii imbracam sa ii hranim si adapostim pe saraci.
Nu am urmarit chiar toata emisiunea pentru ca erau prea multe reclame si nu am avut rabdare. Cert este ca Fuego a facut bine, desi nu sunt de acord cu faptul ca au vrut sa isi faca rating pe spatele amaratilor, dar totusi e un fapt pozitiv ca au aratat cum traiesc oamenii in tara noastra, lucruri de care poate nu stiam daca nu erau ei. Are si presa rolul ei pozitiv cand prezinta cazuri de oameni saraci ca sa poata sa ii ajute lumea, sa le trimita ajutoare, sa ii contacteze etc etc.
Poate ca nu e corect ca am spus sa nu se implice in cazul Barnevernet dar mi-e ciuda, vad ca lumea e implicata in aceste cazuri, cand sunt cazuri mult mai grave in Romania si nimenui nu ii pasa. Am incercat doar sa deschid ochii oamenilor.
Totusi, suntem o tara crestina, si mi se pare ca nu suntem destul de implicati desi, 90 la suta se declara crestini. Nu cred ca e in chestiune ce am facut eu, ar fi culmea sa ma pun sa spun cat am donat , cui am dat si cat am dat, nici nu mi se pare normal ca cineva sa se laude cu ce face, e penibil. Nu am o parere prea buna despre oamenii laudarosi si care vor sa atraga atentia asupra lor gen Becali care vor sa se laude cu cat doneaza ei. Si in biserica nu mi se pare normal ca li se multumeste doar celor care doneaza multi bani, gen infractorii de care am pomenit (Iotcu), o data nu am auzit sa se spuna multumim acestui sarac cu nume si prenume pentru cat a donat, preotii sunt partinitori si trag ca albina la miere la oamenii bogati.