Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil
Desigur, numai ca in ciuda solului fertil unii au inventat ingrasamintele.
Unde mai gasesti azi nutrimente/relatii duhovnicesti eco?
Poate ca daca fiecare membru al relatiei si-ar aminti ca el si celalalt sunt unici, ca de la Adam si Eva nu a mai fost vreunul la fel cu vreunaltul (asadar nimeni de clonat, ca nu-i nici bine nici nevoie), atunci ar putea fi vorba de relatii personale sanatoase.
Deocamdata tot e bine ca ai amintit de standarduri si proceduri, ca de un refugiu stupid al tuturor marsaviilor trandaviei, oficializate si preamarite in sistemele (nu putine) de tip totalitar.
Unde falsul ideologiei troneaza, miscare vie nu prea vad sa fie. Doar spasmele victimelor amestecate sinistru cu rasul dement al celor satisfacuti de potlogarie.
|
N-am prea auzit să se predice în biserici despre persoană și relații personale. Posibil să fie de vină pentru această situație și preluarea falsificată în discursul neoprotestant, unde personal se confundă cu individual (în formule de genul "l-am primit pe Iisus ca Dumnezeu personal").
Până la extrema "eco" te poți mulțumi cu orice brazdă însuflețită care tinde să se elibereze de ambele brățări ale cătușelor mediocrității: legea și fărădelegea.
Că tot am pomenit de filmul "12", iată un extras elocvent din multele lui sugestii de îngândurare fertilă:
"Legea este puternică și constantă, dar ce poate fi făcut atunci când mila are putere mai mare decât legea?"