Citat:
În prealabil postat de Intrarea Vagonului
Mihnea, nu imi pot imagina un evreu credincios, darmite un rabin, sa il ucida pe Ha-Maschiach in mod constient si asumat. Practic, din pdv al religiei lor, ar fi un gest cam ca a ridica pumnul in fata Chivotului; de fapt, chiar mult mai grav. Ori, evreul are o evlavie mai mare decit a celorlalte popoare combinata.
|
Imi pare rau ca treci ca vagonul prin halta. Vorbim despre termeni(notiuni) sau despre fapte? Sunt si eu de acord cu Mihnea.
1. Atunci au venit din Ierusalim, la Iisus, fariseii și cărturarii, zicând:
2. Pentru ce ucenicii Tăi calcă datina bătrânilor? Căci nu-și spală mâinile când mănâncă pâine.
3. Iar El, răspunzând, le-a zis: De ce și voi călcați porunca lui Dumnezeu pentru datina voastră? (Mt15,1-3)
Toti traiau dupa datina batranilor, nu dupa Duhul Lui Dumnezeu.
Ei propovaduiau nu mantuirea, ci
datina, care si astazi inseamna ZECIUIALA. De aceea L-au rastignit "conducatorii" si-L rastignesc continuu si azi fiindca le strica "datina", adica interesu'.
42. Totuși și dintre căpetenii mulți au crezut în El, dar nu mărturiseau din pricina fariseilor, ca să nu fie izgoniți din sinagogă;
43. Căci au iubit slava oamenilor mai mult decât slava lui Dumnezeu.(In12,42-43)
Nu ai nevoie de imaginatie ca sa vezi realitatea. Si crestinii sunt la fel. Cei care marti presarau ramuri de finic in calea Lui strigand
Osana, vineri strigau
Baraba; asta-i firea omeneasca.