View Single Post
Vechi 02.03.2016, 20:36:43
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Un lucru mie imi e clar: treburile astea nu se pun la rigla si sublerul comportamentalist al faptelor (in sine, cum va place voua sa consemnati pe hartiute la procese), nici sub lege si zabrele. Tocmai din astfel de dileme si incercari ne este facuta viata si problema ar trebui pusa in alti termeni. Cum dealtfel s-a tot pus dar asta a fost mereu trecut cu vederea...
De catre unii.

P.S. De obicei, violenta unora asupra altora devine subiect demn de interes doar atunci cand altii au de tras un folos din asta. care altii? pai, vecinii, prietenii, colegii, avocatii, judectorii, politistii, politicienii etc. Mereu se va gasi unul interesat sa se implice cand va afla, vai, ca unul l-a pocnit pe altul. In schimb, cand el insusi pocneste pe careva, hehe, sa vezi cum se schimba dintr-odata atitudinea. Vai, cum incep scuzele, justificarile, rationalizarile etc.

De fapt, din ce scrii mai sus, mie mi se pare că tu contești însăși noțiunea de lege penală.

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Personal am o mare indoiala, ca sa ma exprim delicat, fata de pe aparatorii inflacarati si majestuosi ai nonviolentei. De obicei tocmai acestia sunt cei mai violenti oameni. Cei mai distructivi. Ca ei n-o fac precum o face omu simplu, neinstruit si dintr-o bucata, e alta poveste... Povestea comuna a tuturor marsavilor si marsaviilor.

Treaba asta o stiu atat de bine incat nici nu mai vreau sa ating subiectul. Printre altele pentru ca imi e sila.
Deci omul simplu, neinstruit și dintr-o bucată, dacă nu e de acord cu tine, îți dă una peste gură. Iar dacă omul educat și complex apreciază că pentru asta omul siplu ar trebui să stea câteva luni la închisoare, înseamnă că e și mai violent, până acolo încât să ne facă silă ?!!! Sau cum ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote