Oameni buni... CE anume a FACUT PF Daniel impotriva Bisericii?
Ca ce VA TEMETI VOI ca ar face e altceva, tine de fiinta si sufletele voastre.
Am vazut ca fiecare intelege ce vrea din termenul "ecumenism"... Ceea ce a facut PF Daniel NU este ecumenism, este lucrare de laicat, pentru chestiuni laice, de implicare a Bisericii in societatea actuala, lovita de amnezie spirituala si de orbire, cuprinsa de ideologii antirhriste si de egocentrism.
Nu se urmareste smintirea credinciosilor, nu se conspira la papistasirea noastra. Nu s-au impartasit cu Sfintele Taine ereticii, etc.
Ca unii membrii ai preotimii gresesc in atitudinea lor si nu tin canoanele drept nu e decat din cauza ca se instaleaza un laxism daunator, asta poate putem sa le reprosam episcopilor, ca nu vegheaza suficient si ca nu cerceteaza suficient inima fiecaruia dintre cei ce sunt adusi sa slujeasca...
Cand un ierarh ortodox de duce la o conferinta despre cum sa faca diversii crestini sa readuca vorba despre Hristos in scoli, la TV, in presa, etc. nu se duc acolo sa se impartaseasca cu ereticii ci sa vada cum sa recupereze din terenul pierdut in fata duhului lumesc si al iubirii de sine.
Si ce zic sfintii parinti - ca doar cel slab se teme, cel tare in credinta nu se clatina cand i se pun impotriva hule si marturii mincinoase. Suntem chiar asa de slabi de ne temem? Oare despre dreapta credinta nu trebuie sa afle si Apusul?
Apar tot felul de stiri si de zvonuri despre te miri cine... Iar noi credem mai degraba un zvon bine plasat decat bunul simt.
Va intreb ceva: Hristos cand a intrat in casa lui Zaheu s-a dus acolo pentru ca Zaheu era un om drept? Oare nu i-au strigat si lui "CE cauti in casa acestui pacatos?"
Ce facem, fratilor? Il ascundem pe Hristos, suntem gelosi ca poate Il vor afla si altii? PAi ce crestini mai suntem cand ne inchidem in noi si ne orientam cu spatele la semeni...
Cum a intrat Hristos in casa lui Zaheu asa sa intre si in Apus, cand va voi si va veni timpul. Noi ar trebui sa stam drepti, sa ne tinem credinta si sa ne rugam ca si altii sa vina in dreapta credinta. Duhul Sfant va lucra prin cine va fi nevoie si se vor mai salva in Hristos niste suflete.
Dar pentru asta cineva trebuie sa mearga la acest Zaheu care e Apusul si sa ii aduca aminte de Domnul, sa il faca sa isi doreasca sa Il vada, asa cum a dorit si Zaheu cel vechi...
Cine vreti asadar sa fiti? Vreti sa fiti fariseii care striga "Ce cauti in casa pacatosului"?
Eu sunt mai rau ca Zaheu, ca desi m-am trezit pe lume botezat in dreapta credinta si am crescut cu Biserica alaturi de-abia tarziu am primit pe Hristos din nou in inima mea si de atunci multe caderi am avut si putine ridicari. Nevrednic si pacatos sunt si nu am acea pasiune ca a lui Zaheu sa Il vad pe Hristos. El s-a suit pe copac pana in varf doar sa Il vada - eu stau in preajma Lui si totusi sunt atat de departe de El...
Oare nu se va mantui acest nou Zaheu printr-o singura rugaciune de cainta pe cand noi prin semetirea noastra ne vom pierde?
|