View Single Post
Vechi 05.03.2016, 23:51:15
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul

[b]
11. Fericiți veți fi voi când vă vor ocărî și vă vor prigoni și vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, mințind din pricina Mea. (Mt5,11)

P.S. Cred ca ar trebui sa deschizi biiine ochii, sau sa schimbi ceva, daca de ani de zile nu L-ai gasit(la inima ta m-am referit).

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Concluzia ta, dacă ar fi valabilă, ar însemna că noi toți, tot neamul omenesc, suntem un produs al desfrânării...
Toti, pentru ca infranarea incepe cu refuzul; modelul:Iisus Hristos.

"...Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut,..."

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Of, of, Demetrius, ce-nseamna sa stim citate pe dinafara si sa nu le intelegem pe dinauntru!
Ai ajuns cu lectura Scripturii la Evanghelia de la Marcu? Ca uite ce zice Hristos in favoarea casatoriei binecuvantate si, paradoxal, nu se contrazice deloc cu Pavel: "Dar de la începutul făpturii, bărbat și femeie i-a făcut Dumnezeu.
De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de femeia sa.
Și vor fi amândoi un trup; așa că nu mai sunt doi, ci un trup." ( Marcu 10, 6-8).
Si unde zice Hristos sau oricine altcineva(in afara de "impricinati") ca acel trup, sau macar o "jumate", s-ar mantui?

4. Prin care El ne-a hărăzit mari și prețioase făgăduințe, ca prin ele să vă faceți părtași dumnezeieștii firi, scăpând de stricăciunea poftei celei din lume. (2Petru1,5)

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
... Unde era Adam când șarpele i-a dat târcoale Evei? La pescuit. (???)...
Alaturi; o tinea de mana.
Sarpele e in orice trup.

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
...sa invingi patimile care sa te faca sa poftesti barbat/femeie. Altfel in niciun caz nu este o virtute sa ramai asa.
E o mare virtute sa ramai asa; si din ea se nasc altele.

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
P.S. Cand Apostolul isi arata preferinta pentru feciorie, in buna traditie ascetica, are in vedere desigur intaietatea acesteia inaintea lui Dumnezeu.
Pai despre ce vorbim, nu despre prioritati?
Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Dar nu pentru toti e buna calea asta (ca se intampla sa nu fie omul pe masura ei, oricat de mult i-ar placea). Si atunci, pentru cei care pot fi mai lucratori si mai impacati sufleteste in familie, Dumnezeu a lasat si binecuvantat Cununia. Eu asa inteleg, frate.
Fii mai sincer cu tine insuti si recunoaste ca monahismul este o cale tare neplacuta, ba chiar foarte grea, pe cand casatoria promite multe placeri.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)

Last edited by Demetrius; 06.03.2016 at 07:17:03.
Reply With Quote