View Single Post
Vechi 06.03.2016, 21:33:28
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Singura scriere unde am găsit o fantezie asemănătoare cu credința lui Demetrius este Cartea Arhonților, text gnostic datând din sec. III, unde găsim că șarpele era de fapt animalul de companie al protopărinților, pe-atunci un simpatic și lipicios dragon, infiltrat în căminul celor dintâi oameni de însuși satana. Cică plimbându-se ei ziua în amiaza mare prin rai, șarpele s-a pierdut de Eva și căutându-l dânsa prin toată grădina l-a aflat fix sub pomul interzis. Inițial vroia să-l certe pentru neglijență, dar văzând pomul cum strălucea în soare cu roadele lui ispititoare, îndată s-a aprins de dorințe necunoscute până atunci și fiorul atracției irezistibile i-a străbătut gingașa făptură. Profitând de vulnerabilitatea ei, șarpele-dragon a început îndată s-o aburească cu filozofie pentru coafeze până Eva a cedat. A mâncat ea cât i-a poftit inima și a luat câteva în traistă ca să-l bage și pe bărbat-su în rahat. Și astfel s-a dus la Adam zicându-i cu viclenie: Iubi, uite ce banane am găsit în timp ce-l căutam pe Azorel, m-am gândit să-ți aduc și ție soțiorul meu drag și scump. Lăsându-se lesne amăgit, Adam mâncat cu poftă și uite-așa a început balamucul al cărui protagoniști suntem și noi.

Last edited by Mihailc; 06.03.2016 at 21:54:47.
Reply With Quote