Ar fi minunat să locuim cu toții la casă cu grădină. Măcar un 1500 de mp acolo, nu cu gardul la cîțiva metri de pereți. Doar că majoritatea celor care scriem pe aici nu cred că trăim la casă, așa că m-am referit la activitățile care se pot face la bloc.
Chiar și așa, există organizații care se implică în activități de genul haide să plantăm un milion de puieți în jurul orașului sau orice altceva presupune mișcare constructivă în aer liber. E mare lucru să ieși cu copilul tău să plantezi niște copăcei undeva, fie și într-un loc sălbatic. După care să-i vizitezi de-a lungul timpului pentru a le urmări evoluția, eventual să le duci un bidon cu apă dacă e secetă...
Idei sînt, doar că trebuie să ne facem vreme pentru ele. Să reconsiderăm prioritățile și să conștientizăm că activitățile astea ”minore” clădesc altfel un suflet de copil, dacă de mic e deprins cu treaba, cu activitatea în și pe lîngă casă.
Da, chiar și a-i învăța de mici cum se face mîncarea contează pentru mai tîrziu. Mai întîi să știe cum, apoi să și facă la modul practic. Altfel se trezesc după căsătorie că nu știu nici să coacă niște cartofi în cuptor.
|