View Single Post
Vechi 11.10.2006, 08:36:37
stefan82mihai stefan82mihai is offline
Member

Data înregistrării: 08.10.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alexandr_Bazil
Scuzati-ma...dar mi se pare ridicola expresia "Frica de Dumnezeu". Deobicei iti e frica de ceva ce stii ca iti face rau...ori ce rau va imaginati ca va face divinitatea?
Sa stii ca nu intelegi bine talcul expresiei "Frica de Dumnezeu". E frica de a nu-L supara pentru ca e atat de bun si milostiv; nu trebuie inteleasa ca o frica de cineva care ti-ar putea face rau (asa am inteles eu). Adu-ti aminte de momentul in care Hristos vindeca pe cei doi demonizati si le permite diavolilor sa intre in turma de porci. Poporul acela se temea de El ca de un om periculos Care le putea pierde averile si dobitoacele. NU asa trebuie inteleasa frica de Dumnezeu. Vezi ca toti sfintii parinti spun ca frica de Dumnezeu este INCEPUTUL intelepciunii. Parintele Cleopa cita din Psaltire ca : "Cu frica de Dumnezeu se abate tot omul de la rau." Deci vezi ca frica de Dumnezeu nu inseamna sa TREMURI de el ca de ceva rau, cu care nu vrei sa ai nici o tangenta, cum ar fi de exemplu frica diavoli, ci frica de a nu-L supara in milostivirea Lui nemasurata.
Reply With Quote