View Single Post
Vechi 19.02.2008, 19:39:16
oni91 oni91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.12.2007
Implicit

Citand BogdanF
Citat:
Nu vreau in nici un caz sa te jignesc sau sa te apostrofez, insa o intrebare de genul "unde scrie in Biblie de subiectul X" suna putin a stil Protestant. Protestantii au acest fel de conceptie, ca si cum Biblia ar fi produs Biserica, si nu invers.
Da, stiu ca suna "a sectar", nu asta a fost intentia mea, pur si simplu in multe subiecte teologice am inceput sa gandesc ca ei...totusi, nu vreau sa ma indepartez de ortodoxie deoarece mi se pare mult mai profunda.Insa am impresia ca anumite obiceiuri sau conceptii pagane au intrat de-a lungul timpului in ortodoxie(de exemplu, inchinarea si orientarea Bisericilor spre Rasarit-paganii care se inchinau la zeul soarelui o faceau spre rasarit;sau inlocuirea treptata a Sabatului cu duminica-primii crestini tineau Sabatul, dar cinsteau si duminica spunand ca aceste 2 zile sunt surori...apoi, treptat pana la proclamarea crestinismului ca religie oficiala Sabatul nu s-a mai tinut si ziua de odihna a devenit duminica-iarasi, era zi de sarbatoare in mithrahism si la cei care se inchinau la zeul Soarelui) si imi este si frica ca inchinarea la sfinti si la icoane sa nu fie considerata de Dumnezeu inchinare la idoli.Dar am de gand sa ii citesc pe Sfintii Parinti(primii, cat mai aproape in istorie de secolul 1) mai intai si sa vad ce au gandit ei despre asta...stiu ca is cam confuza deocamdata...oricum, consider ca in primul rand trebuie sa-ti cunosti religia foarte bine si de-abia apoi sa vezi ce spun si altii...(protestanti, neoprotestanti etc)
Reply With Quote