View Single Post
Vechi 08.03.2016, 21:17:28
aubergine aubergine is offline
Banned

Data înregistrării: 29.07.2013
Locație: Arad
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Intr-adevar, educatia pentru cele practice incepe din copilarie. Esti educat sa devii priceput si harnic sau dimpotriva.
Primul pas cred ca e legat de strangerea si ordonarea jucariilor. Greu lucru pentru copii, ei au tendinta sa le lase imprastiate. Le gasesti cine stie pe unde...
Apoi sunt micile treburi din casa. Spalatul vaselor, gatitul (supravegheat, focul e periculos...:)), aranjarea hainelor, a rufelor dupa spalat etc. Pe toate le pot deprinde micii gospodari.
Urmatorul nivel ar fi cel referitor la cooperare. As insista in mod deosebit asupra lui deoarece am vazut de prea multe ori ca oamenii, harnici dealtfel daca ii lasi sa roboteasca la cate o treaba anume, o dau in bara cand vine momentul sa coopereze. Se stanjenesc unii pe altii, nu tin cont de ritmul fiecaruia, se incomodeaza, se cearta etc.
A scutura cearceafurile impreuna cu copiii, a pune masa, a strange masa, a monta impreuna un obiect (de pilda o noua etajera, un patut, un dulap nou etc.) antreneaza si dezvolta spiritul de echipa si lucrul in cooperare.
In fine, asa cum spui, ar fi de avut in vedere si deschiderea spre comunitate. A face si in afara casei tale unele treburi. Aici ar fi multe de spus... Un incident pe jumatate amuzant a avut loc chiar zilele trecute la noi la bloc. Anume, doi vecini s-au apucat sa planteze flori in spatiul comun. O idee foarte buna, nu deranja pe nimeni. Dar o vecina a chemat Politia (si a luat amenda pentru asta!) pentru ca oamenii aceia au facut ceva care nu fusese aprobat in adunarea colectiva a blocului, apoi au facut nu stiu ce mizerie sub geamul ei etc. Din pacate le-a smuls trandafirii deja plantati si i-a aruncat la ghena. Deci sunt si aici unele mici/mari probleme care trebuie avute in vedere atunci cand ne extindem harnicia in afara casei...

Una peste alta, ideea ta de a pune aceasta problema, Florine, mi se pare binevenita si iti sunt recunoscator ca ai adus-o in atentie...:)
Toate cele bune!
Ati punctat extrem de bine educatia pentru cooperare, asa este, aceasta lipseste multora, si e foarte importanta.
Doamne, cata rautate in acea doamna, sa smulgi acei trandafiri, e groaznic, si ce atitudine comunista, auzi, ca nu a fost aprobat de adunarea colectiva, Doamne, in loc sa se bucure de trandafiri si sa ii felicite penru ce au facut.
Reply With Quote