View Single Post
Vechi 09.03.2016, 10:14:53
RedRose's Avatar
RedRose RedRose is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Pentru D-na Aubergine!
Doamna scumpa, va rog sa luati in considerarare randurile ce urmeaza..Si dvs, si Alin imi sunteti in egala masura simpatici, deci nu am nici un interes sa tin partea nimanui in micul diferend care s-a iscat...
Cu mult timp in urma, cand m-am inscris pe acest forum,am venit cu o mica problema, disperata ca nu gasesc solutii si total dezamagita de birocratie si autoritati..Fusesem inselata pe olx si platisem o suma de bani pentru un puisor de catel care doream sa-l fac cadou copilului meu cu autism..In ziua aceea era niversarea lui...Bineinteles ca banii i-am pierdut iar catelul n-a mai ajuns la mine...Eram atat de debusolata si amarata ca nu mai stiam ce si cum si chiar doream niste sfaturi obiective din partea unor straini, care vedeau situatia mai limpede ca mine si care m-ar fi putut ajuta, in vreun fel sau altul...Daca veti cauta in arhiva, veti vedea ca multi mi-au raspuns si chiar le-a pasat de necazul meu..In acele momente simteam ca "tragedia " mea e strigatoare la cer ..Poate asa simte si Carina, si mai mult ca sigur , a venit aici si a avut curajul sa-si expuna viata, din dorinta de a schimba ceva, de a gasi o solutie...
Initiativa ei este laudabila..Din cate povesteste, sotul pare o fire mai introvertita, poate cu ceva probleme de comunicare, care prefera sa se complaca in starea asta unde nici ea, nici el nu sunt fericiti, dar totusi el nu face nimic..Prefera sa sufere in continuare , inchis in cochilia lui..
In fine,ca sa revenim la ceea cea doream sa subliniez...AlinB a fost printre primii care mi-a raspuns si chiar a facut-o intr-o maniera f "masculina"...A venit cu sfaturi si sugestii f concrete, asta dupa ce mi-a spus direct in fata ca sunt"de o naivitate impardonabila" ca m-am lasat inselata...:) Imi aduc aminte ca citind acestea m-am simtit criticata si chiar ma gandeam: "uite-l si pe asta...in loc sa ma ajute , el a venit sa-mi spuna si sa-mi aduca aminte ca am gresit"..de parca chestia asta n-o stiam deja...
Totusi, avea sa-mi demonstreze exact contrariul: de-a lungul timpului ,a fost singurul care si-a mai amintit de mine si chiar mi-a trimis mesaj privat sa ma intrebe cum e cu investigatia, daca am reusit sau nu sa rezolv,si ca orice ar fi, sa merg pana in panzele albe daca stiu ca am dreptate.
Multi mi-au raspuns si m-au ajutat ba cu sfaturi juridice,ba cu sugestii de tot felul.
Intr-un fel sau altul, eu personal, am simtit ca cel mai concret si cel mai realist a fost Alin..I-am admirat determinarea, sangele rece si implicarea efectiva in necazul meu..La urma urmei eram o straina si nu ma cunostea, dar a ales sa ma ajute, ca si cum ar fi fost langa mine.
De multe poate fi acuzat omul asta dar nu de lipsa empatiei, va asigur..:)
Sper sa nu mi-o luati in nume de rau, repet inca o data, nu tin partea nici unei tabere!Pur si simplu am expus parerea mea!
Cat despre Carina...Doamna, si eu sunt mama de 2 copii, la randul meu, si in vara implinesc 16 de mariaj... Viata in doi nu e usoara, cu atat mai putin viata in trei :)
Va asigur ca toti cei care v-am raspuns, am facut-o din dorinta de a va ajuta, nu de a va critica..Dvs trebuie sa intelegeti ca fiecare are stilul lui si sa incercati sa vedeti partea pozitiva din spatele unor vorbe aparent transante..
Spuneti ca bebe are 7 luni..sa va traiasca...:) Asta inseamna ca a trecut suficient de mult timp dupa nastere astfel incat organismul dvs sa se regenereze, chiar dupa o eventuala cezariana sau poate o epiziotomie..Ce sa facem , suntem femei, iar poate dupa un timp trebuie sa ne mai gandim si la noi...:)
Kg in plus le putem reduce printr-o dieta corespunzatoare, un pic de miscare...Va recomand cu caldura, daca aveti ocazia, sa va inscrieti la un Pilates sau Port de Bras,(fiind cu exercitii mai lente si mai putin istovitoare) sau chiar aerobic...Asta daca nu alaptati inca...In acest caz, efortul fizic este inca contraindicat!
Sportul topeste kg in plus, dar va veti simti si altfel...Miscarea fizica activeaza hormonii fericirii:serotonina,epinefrina, dopamina si endorfina, asadar veti fi mai putin stresata si mai mult fericita...Plus ca va va creste si respectul de sine, iar sotul dvs va va vedea cu alti ochi..
Daca aveti posibilitatea, incercati sa gasiti pe cineva care sa aiba grija de bb pentru o ora si faceti o activitate placuta impreuna cu sotul:un restaurant, o plimbare in natura, etc
Sau puteti dvs sa-l suprindeti pe sot cu o cina minunata pregatita acasa..Ati inteles ideea..:)
Asa cum alocati timp copilului, trebuie sa alocati timp si sotului, pentru ca si el are nevoie de dvs...Sa incercati sa fiti calma, optimista, tandra cu el si intelegatoare...Asa cum am mai spus, sotul pare sa fie o fire mai inchisa si mai putin comunicativa..Incercati dvs sa-l schimbati, dar cu duhul blandetii..Dati-i timp si spatiu si fiti langa el cand are nevoie...
Atat psihic cat si fizic..
Centrati-va un pic si pe dvs...kg in plus de care va plangeti acuma si care din pacate apar la noi toate dupa nastere, pot fi mascate de niste haine potrivite, la care daca se adauga un parfum sau un machiaj subtil, din Cenusareasa veti ajunge printesa..:)
Trebuie sa va apropiati iarasi de sot iar el sa simta din nou ca este iubit!Nu in ultimul rand, va recomand niste vitamine si minerale, la libera dvs alegere..magneziu(care este raspunzator de echilibru nostru psihic) sau niste spirulina, sau chiar un Centrum pt femei, care este si mai complex...
Sunteti o femeie puternica si descurcareata care stie sa ceara ajutorul la greu si sa gaseasca solutii constructive...Greseste doar cel izolat in nefericirea lui dar care nu tipa dupa ajutor, parerea mea..:)
Multa sanatate si Doamne Ajuta!
Pentru un om cu picioarele goale, fericirea e o pereche de pantofi.Pentru un om care poarta pantofi vechi,fericirea este o pereche de pantofi noi,iar pentru omul care nu are picioare,fericirea este sa mearga descult.
Masoara fericirea cu ceea ce ai,nu cu ceea ce-ti lipseste!
Reply With Quote