@Florin-Ionut
Păi dacă nu poți să vezi Soarele și Luna decît prin teoria ta geocentrică cu pămîntul sferic aflat în mijlocul creației, teorie preluată de la ''unii'' și alții, atunci nu-i o mare problemă atît de gravă precum țiar părea, pentru că prin asta defapt Îl pui pe Domnul nostru Iisus Hristos și Fiul lui Dumnezeu în centrul întregii Creații așa ca unii din călugări și sfinți, crezînd și tu așa ca și ei care credeau și cred în această teorie pozitivă, și avîndu-L pe mai departe pe Domnul Iisus Hristos la cîrmă, atunci e suficient aceasta și să rămîi cu teoria în care crezi, pentru că treptat cu timp și fără timp pricepînd mai bine toată scriptura și învățătura din ea și prin aplicarea practică, vei ajunge să primești tot Adevărul prin Duhul Sfînt și vei citi și din Cartea Deschisă a Vieții Mielului Înjunghiat de la Noul Ierusalim, și atunci cu siguranță vei pricepe și teoria lui vsovivivi ca fiind reală și dreaptă și bună, dar vei pricepe și teoriile cele noi după care Dumnezeu va înnoi cele vechi și veșnice sau cele noi și veșnice dar și va crea ființe și lucrurilor noi pe care Domnul, pe toate le va face împreună cu omul... pentru ''binecuvintații Tatălui Meu, pentru toți Cei care vor veni să moștenească toate cele ce s-au pregătit pentru ei de la întemeierea lumii, de la Creație și Facere și mai înainte de astea.
Dacă nu poți să accepți că soarele și luna de pe cer ar fi semisfere, poticnindu-te pentru asta, atunci te îndemn așa ca pe Solomon, ca atunci cînd se coc castanele sălbatice să iei de jos un rod cu un miez și unul cu două miezuri, roade ale castanului căzute pe jos și caută să vezi dacă teoriile, a ta și a mea sunt reale, și apoi întreabă-te de ce castanele comestibile au țepi care te împung... și sper că împreună cu Domnul Dumnezeu te vei lămuri... dar pentru asta trebuie să încerci să asculți prezentările până la sfîrșit și nu să le respingi ca fiind false pînă ce nu ai încercat să le pricepi ca să le înțelegi apoi... așa cum încearcă în sesiune orice student amator de la orice facultate... să înțeleagă și să memoreze și să creadă în toate teoriile lumii.
|