Subiect: Pamantul Plat
View Single Post
Vechi 10.03.2016, 17:48:57
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Un disc privit perpendicular e cerc. Privit dintr-o parte e... ?

N-am cum. Se pare că Andromeda se vede cu ochiul liber... doar că nu se Č™tie la ce distanČ›ă e, dacă e un simplu roi de stele sau dacă-s miliarde concentrate într-o zonă din neant. Poate că-s de fapt foarte aproape, între dom Č™i apele de sub Cer. :)

Subiectul fiind vast, n-am cum să investighez totul dintr-o dată. Trebuie răbdare!

Stai, că nu-i un subiect uČ™or. Dă-mi 3 zile Č™i învăČ› chineza, cum zice bancul. :)
Nu exista nici un dom, si nici niste ape sub Cer, decit, evident, norii, care aduc ploaie, si pe care ii vad prin ferestre chiar in acest moment. Daca ar exista un dom (eu sper ca nu!), ar fi vizibil din emisfera nordica doar, si invizibil din cea sudica.
Cosmologia biblica, mai ales atunci cind este aplicata ca un abtibild grotesc peste perceptia empirica si peste stiinta experimentala corecta, non-ideologizata, este: opresiva, ingusta, autosuficienta, primitiva.
Scrie-ne, te rog, aici pe forum, cea mai veche amintire a ta, de la 2 sau 3 ani, cu lux de amanunte. Te-ai prins, nu divagam prosteste: cam la acelasi nivel de precizie ca primele amintiri ale unui copil mic sint si miturile primordiale. Ca sint in Biblie, Coran, diverse traditii orale, abrahamice sau politeiste, nu conteaza.