View Single Post
Vechi 10.03.2016, 21:21:59
NARBONSIS NARBONSIS is offline
Junior Member

Data înregistrării: 20.03.2015
Implicit sfantul ANTON DE PADOVA

Postul de marti exista....in lumea catolica; se tine in cinstea si amintirea unui mare si arhicunoscut sfant....,de care nu pot sa cred ca n-au auzit fratii ortodocsi,atata timp cat acest sfant este cunoscut pana si de musulmani :sf. Anton de Padova(sf.sec. 12-incep.sec 13).
Daca un ORTODOX poate tine un post CATOLIC,asta este o chestiune de spirit.....depinde de ceea ce simte fiecare in adancul sufletului.Sa nu uitam ca acesti catolici.....pe care noi adesea ii jignim cu tot felul de acuzatii,sunt si au fost intotdeauna, fratii nostrii intru Domnul,de la care avem si foarte multe lucruri bune de invatat.
Ceea ce stiu,din experienta unor foarte bune prietene....este faptul ca ,acest post este unul dintre cele mai puternice din cate am auzit.Se manca doar paine si apa,in fiecare zi de marti,timp de 9 sau 13 marti.De ce MARTI si nu in alta zi?Pentru ca aceast post se tine in cinstea Sf. Anton(ca mijlocitor intre om si Dumnezeu),si ziua de MARTI are o insemnatate deosebita in viata acestui sfant:este nascut intr-o zi de marti,si a murit tot intr-o zi de marti.
Deci in cinstea sa se tine martea,pentru a fii cat mai aproape de spiritul sau ,si nu pentru ca ar fii vorba de o asa -zisa ,,magie"!Am inteles ca postul nu e simplu de tinut,dar rezultatele sunt pe masura,adica efectele sunt imediate!Dar pentru a tine un post in cinstea unui sfant,pe care il invoci ca sprijin al tau inaintea Domnului,TREBUIE NEAPARAT SA INTELEGI SPIRITUL SAU SI SA TE SIMTI APROPE DE EL.Iar pentru asta este nevoie sa cunosti cel putin cateva detalii relevante din viata sa!Asta este o lege fundamentala ,indiferent daca vrei sa venerezi un sfant catolic sau unul ortodox(sau orice altceva).
Reply With Quote