View Single Post
Vechi 19.02.2008, 22:14:12
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ispita_ta
mai devreme spusesesi "Gata, gata, nu te mai aprinde asa"..... si am tacut desi nu ma aprinsesem...

imediat ti-a mai venit o idee si-ai revenit pt a ti-o exprima intr-un mod tare pasnic.. whatever, nu asta vreau sa zic.

nu inteleg de ce-mi rastalmacesti vorbele.
crezi ca ceea ce-am spus e in contradictie cu invatatura Sfintilor Parinti? daca da, as vrea sa-mi exemplifici concret si fara rastalmaciti.

in anumite contexte duhovnicul, intr-adevar, nu se poate "baga in aceeasi oala" cu altii, cum spui tu. dar in altele da.
primul mi l-ai exemplificat tu.
cel de-al doilea l-ai auzit, cu siguranta, chiar de la vreun slujitor al Bisericii atunci cand cineva incerca sa judece alt preot, monah etc... si ce auzeai in momentele acelea? "si ei tot oameni sunt.."
exact la asta m-am referit si eu... am spus "psihologul nu e atotputernic... asa cum nici duhovnicul nu este" --> am gresit?
am mai spus "amandoi sunt oameni, implicit si limitati."
poate te-a deranjat cuvantul "limitati"... este adevarat, chiar daca te deranjeaza.. in sensul ca fiind oameni [nu Dumnezei] au si limite, adik nu sunt atotputernici, nu pot face chiar orice.. in anumite situatii fiind necesara o terta persoana.

si nici faptul ca schimbarea vine din interior n-am negat-o.. vezi ca imi bagi cuvinte in gura, ceea ce-mi trezeste suspiciuni.

deci, atentie, mare atentie la context. nu va lasati pacaliti ca sectantii care rup un citat, care le convine, si il interpreteaza dupa cum vor fara sa tina cont de context.
mai babeste de atat n-am cum sa explic...
Nu stiu cum te cheama, dar id-ul ales ti se potriveste ca o manusa. M-ai ispitit. Esti multumita ? M-ai maniat si nu-ti mai dau nici un raspuns, atata timp cat nu intelegi ca Duhul sfant lucreaza prin mana Duhovnicului . Ti-am dat si citatul in sensul asta. Psihologul cu ce si prin cine lucreaza ? Sunt doua chestiuni complet diferite. Daaaaa psihologul e un simplu om ,dar Duhovnicul in nici un caz. Mai ai putin si o sa-mi spui ca Duhovnicia este o meserie precum tamplarul, tapiterul, croitorul , ca de, toti sunt simpli oameni. Mar atentie si cum te exprimi nu neaparat gramatical ci cum folosesti cuvintele. Spre exemplu verbul folosit de tine a baga nu isi are contextul. Da sa nu ?
Reply With Quote