D-na Aubergine, sa incercam sa nu generalizam...Sunteti plina de patos, ca intotdeauna..Eu am sa expun pctul meu de vedere in toata chestiunea asta..
Barbatul bea...devine alcoolic Intr-adevar nu e alegerea cea mai corecta sa te refugiezi in bautura pt a uita/amana problemele reale....Intrebarea mea este:care sunt cauzele ce-l indeamna sa bea?Credeti ca cineva devine alcoolic din cauza ca-i prea fericit? Va garantez ca nu..Tot asa si cu celelalte adictii..
Orice boala nu devine cronica peste noapte ci inseamna ca are radacini adanci si bine infipte cam de mult timp...Intrebarea pe care o ridica ceilalti forumisti este una de baza:daca partenerul a vazut, a simtit schimbarea de ce nu a facut ceva in tot rastimpul asta...?Poate adictia nu devenea chiar cronica , tratata corespunzator din fasa...
In orice cuplu trebuie sa existe comunicare si ajutor reciproc..si in primul rand intelegere.Daca intr-adevar ne bagam capu-n nisip si speram ca va trece furtuna in scurt timp, riscam in momentul cand intr-adevar ne scoatem capul din nisip, sa vedem ca avem de-a face cu o ditamai tornada...
Asadar, orice problema care apare, chit ca e ea ori el protagonistul principal, trebuie solutionata de amandoi...ca in fond e fericirea amandurora in joc...Nu are nici un sens sa cauti vinovati in loc de solutii constructive!
Pentru un om cu picioarele goale, fericirea e o pereche de pantofi.Pentru un om care poarta pantofi vechi,fericirea este o pereche de pantofi noi,iar pentru omul care nu are picioare,fericirea este sa mearga descult.
Masoara fericirea cu ceea ce ai,nu cu ceea ce-ti lipseste!
|