Subiect: Pamantul Plat
View Single Post
Vechi 17.03.2016, 12:20:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul

Acum si asta e scos din context. Ti-am spus de ieri ca pamantul fix nu are legatura cu relativitatea speciala pentru ca vorbim de rotatia stelelor in jurul lui.
Ti-a spus si Phil Plait ala ca e un argument prost. Si nu-i chiar nimeni pe drum.
https://en.wikipedia.org/wiki/Phil_Plait

Ti-a spus ca l-a intrebat si pe altul care din nou nu-i chiar nimeni pe drum. Ti-am aratat si o carte in care unul explica de ce Pamantul fix e la fel de bun ca oricare alt sistem de referinta si ca in relativitatea generalizata, legile pot si trebuie sa fie formulate in orice sistem
In schimb stii tu ca e un argument bun. :)

Phil ala e un astronom si articolul ala e destul de superficial ca sa-ti dai seama ca n-a inteles mare lucru din toate problematica.
El zice ca ar fi un intrebat un amic fizician, dar cine stie ce l-a intrebat pe ala si ce a priceput el.

Omule, ca si pilon de baza pentru argumentatia ta, este telefonul fara fir si un citat dintr-o carte "relativitatea pentru prosti" si ala fara sa intelegi la ce se refera.

Cred ca numai atat si ar trebui discutia sa se opreasca aici din cauza unor limitari zic eu, evidente.

Nu vorbim aici de sisteme de referinta ci de posibilitatea ca un corp cu masa sa atinga viteze super-luminice.

Si nu doar, dar asta ar fi cel mai usor de priceput, chiar si de tine.

Si da, nu exista asa ceva si nici n-ai sa poti produce o evidenta in acest sens din fizica general acceptata.

Ti-am dat citate exacte in acest sens, dar probabil ori esti prea lenes sa citesti ori nu pricepi nimic dar esti incapatanat sa crezi ca stii ceva in domeniul asta.

Last edited by AlinB; 17.03.2016 at 12:24:42.