Subiect: Pamantul Plat
View Single Post
Vechi 17.03.2016, 13:06:10
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Hai sa nu ne certam pe o referinta de tip "telefonul fara fir" sau "fizica pentru prosti".
Vino cu referinte serioase.
Ce referinte serioase vrei ? Ti-am dat blogul unui astronom care are totusi o instructie la nivel superior in domeniu si care citeaza si parerea altuia care e profesor. Vax - telefonul fara fir ! :)
Ti-am dat cartea unui laureat Nobel care incearca sa explice de ce Pamantul fix e la fel de bun ca oricare alt sistem de referinta. Vax !
Ti-am dat si linkul cu relativitatea pentru astia mai ... ca sa intelegi de ce relativitatea speciala nu se aplica in cazul pamantului fix.

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Cazul asta nu mai seamana cu expansiunea galaxiilor, in cazul ala distantele efectiv cresc prin dilatarea spatiului, dilatarea spatiului nu poate crea miscare circulara.
Dar cine a spus ca expansiunea ar crea miscare circulara ? In cazul in care consideram ca pamantul e fix, spatiul din jurul lui s-ar roti si ar purta in aceasta rotatie toate masele in jurul pamantului.
Ca fapt divers a existat unul Hans Thirring care chiar a demonstrat ca in acest caz apar toate fortele care apar si in cazul in care pamantul se roteste. Si care a corespondat cu Einstein. Si era normal pentru ca este o demonstratie a teoriei relativitatii generalizate. Numai ca asta s-a intamplat la inceputul secolului trecut si tu nu ai aflat nici astazi.
[/quote]