Citat:
În prealabil postat de AlinB
Hai sa nu ne certam pe o referinta de tip "telefonul fara fir" sau "fizica pentru prosti".
Vino cu referinte serioase.
|
Ce referinte serioase vrei ? Ti-am dat blogul unui astronom care are totusi o instructie la nivel superior in domeniu si care citeaza si parerea altuia care e profesor. Vax - telefonul fara fir ! :)
Ti-am dat cartea unui laureat Nobel care incearca sa explice de ce Pamantul fix e la fel de bun ca oricare alt sistem de referinta. Vax !
Ti-am dat si linkul cu relativitatea pentru astia mai ... ca sa intelegi de ce relativitatea speciala nu se aplica in cazul pamantului fix.
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Cazul asta nu mai seamana cu expansiunea galaxiilor, in cazul ala distantele efectiv cresc prin dilatarea spatiului, dilatarea spatiului nu poate crea miscare circulara.
|
Dar cine a spus ca expansiunea ar crea miscare circulara ? In cazul in care consideram ca pamantul e fix, spatiul din jurul lui s-ar roti si ar purta in aceasta rotatie toate masele in jurul pamantului.
Ca fapt divers a existat unul Hans Thirring care chiar a demonstrat ca in acest caz apar toate fortele care apar si in cazul in care pamantul se roteste. Si care a corespondat cu Einstein. Si era normal pentru ca este o demonstratie a teoriei relativitatii generalizate. Numai ca asta s-a intamplat la inceputul secolului trecut si tu nu ai aflat nici astazi.
[/quote]