Citat:
În prealabil postat de AGabriela
Da ce suntem frate? electrocasnice sa ne puneti pe bancul de probe?
.......
decat in probe, mai bine deloc
|
Subscriu!
Oricum, concubinajul probează și oferă ca certitudine doar păcatul și nu-ți oferă nici o garanție că, dacă, la tinerețe, te înțelegi (aparent) bine 3-4 ani, într-o relație incompletă, gata, până la adânci bătrânețe totul va fi lapte și miere!
Tinerii creștini au în vedere respectarea Cuvântului lui Dumnezeu, căci de acolo ne vin certitudinile.
Am găsit în cartea "Cuvinte către tineri" a Părintelui Teofil Pârâian un fragment care mi-a plăcut tare mult:
"În al doilea rând, as vrea să vă atrag atentia asupra unei rugăciuni de la Cununie. De ce de la Cununie? Pentru că, în general, Cununia se face pentru tineri. Se mai face câte o Cununie si pentru câte un bătrân, dar nu-i firesc. Doar nu-i normal să mai zicem "ca să se veselească ei la vederea fiilor si a fiicelor lor" si ei sunt de 70 de ani! Nu mai merge! Oamenii fac ei niste lucruri, trăiesc o viată întreagă necununati, si apoi s-au socotit că le-au spus preotii că trebuie să se cunune, si apoi se duc să audă: "Dă-le lor bucuria nasterii de prunci buni" si asa mai departe! Nu mai merge, nu se mai potriveste! Asta este pentru tinerii care au capacitatea de a se angaja în maternitate, în paternitate.
La Cununie este ceva în legătură cu viitorul; toată Cununia, de fapt, este cu deschidere spre viitor, dar în cuprinsul ei este o rugăciune care spune: "Binevoieste (se vorbeste cu Domnul Hristos despre cei doi care se căsătoresc) să-si trăiască viata lor fără prihană si să ajungă bătrâneti fericite cu inimă curată, împlinind poruncile Tale!".
Fratilor, eu vă spun, cu cât sunt mai bătrân, cu atâta mă bucur mai tare de lucrurile acestea! De ce? Simt mai mult valoarea lor, m-am sensibilizat pentru ele. Deci: "Binevoiește să-și trăiască viața lor fără prihană". Ce înseamnă "fără prihană"? - fără pată - în chip ireproșabil, să ducă o viață de care să nu le fie rușine nici înaintea oamenilor, nici înaintea lui Dumnezeu, deci fără prihană.
Si "să ajungă bătrâneti fericite". Cine ajunge bătrâneti fericite? - cine are tinereti cinstite, cine stă sub oblăduirea lui Dumnezeu, cine trăieste într-o viată paralelă cu viata lui Dumnezeu sau într-o viată în care intră viața lui Dumnezeu. Deci, să "ajungă bătrâneți fericite" și spune cum: "Cu inimă curată, împlinind poruncile Tale".
Fără împlinirea poruncilor lui Dumnezeu să stiti că nimeni nu se pregăteste real si în chip fericit pentru un viitor bun. Cine tine seama de Dumnezeu, cine stie Legea lui Dumnezeu, cine stie poruncile lui Dumnezeu, cine se angajează la poruncile lui Dumnezeu, cine desfiintează în el toate negativele câte le stie si câte le află, acela, cu ajutorul lui Dumnezeu, ajunge la isihie, la limpezime, la limpezimea din lumea aceasta. Si cu limpezimea aceasta, .......îsi pregăteste tot mai mult liniștea si bucuria în viitor.
Sunt niste sugestii; poate că voi stiti mai multe sau vă vin în minte alte gânduri în legătură cu aceasta. Dumnezeu să vă ajute să înmultiti gândurile bune si să aveti folos si din ce v-am spus eu si din ce veti mai descoperi voi si veti împlini în viata voastră.
....
Se spune că se scrie în cartea veșniciei, se scrie în cartea vieții ceea ce am făcut noi. Fiecare dintre noi suntem și cartea vieții noastre, pe care o putem citi noi înșine, dacă luăm aminte la noi însine, și, cu ajutorul lui Dumnezeu lucrurile se înscriu în noi. Si dacă în noi se înscriu numai lucruri bune - si de asta trebuie să avem grijă - atunci cartea vietii noastre va fi plăcută si pentru noi, si pentru altii, si pentru Dumnezeu. Iar dacă băgăm în sufletul nostru lucruri necuviincioase, nefiresti, neconforme cu voia lui Dumnezeu, atunci sigur vom avea plata păcatelor noastre!
.....
Vă doresc în continuare folos din postul care urmează și după aceea să ajungem cu toții la bucuria Sfintei Învieri. "