View Single Post
Vechi 21.03.2016, 17:15:21
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Misuar Vezi mesajul
Aceasta este o logica copilaroasa, insuficienta. Am citit acest gen de argumentatie si eu in cartile Parintelui Paisiei Aghioritul.

Karma mie imi suna similar cu legea ochi pt ochi si dinte pt dinte. Si aia e o prostie?

Dar hai sa ne intrebam altceva. Daca omul "rau" dupa moarte merge la chinuri pe vesnicie ( la infinit ), inseamna ca Dumnezeu nu a avut puterea sa il convinga sa aleaga binele ( pe el ). Inseamna ca raul a biruit binele. Ori asta imi mi se pare chiar fara sens.
te inseli. Raul nu poate sa invinga binele, ci doar este lasat sa biruiasca binele. Suntem liberi sa alegem binele sau raul. Iuda Iscarioteanul nu a vazut BINELE facut de Hristos: vindecarile miraculoase, invierile din morti, etc, si totusi l-a tradat de Hristos. Ce ar mai fi trebuit sa mai faca Dumnezeu ca sa-l convinga pe Iuda sa aleaga binele?! Pur si simplu acesta NU A VRUT sa aleaga binele, ci a lasat raul sa invinga. Sunt persoane care pur si simplu nu vor sa aleaga lumina, ci se duc catre intuneric. Sunt libere sa aleaga acest lucru