Subiect: intrebare
View Single Post
Vechi 22.03.2016, 14:22:37
RedRose's Avatar
RedRose RedRose is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Intr-adevar, Sophia, cazurile despre care vorbim sunt complet diferite.Eu ma refeream strict la copilul meu si cum ii este permis sa primeasca Sf.Euharistie fara o spovedanie in avans, desi a implinit 7 ani.
Probabil diferenta o face faptul ca el intelege (inca nu 100% verbal), dar majoritatea cuvintelor le pricepe, le intuieste sensul..Problema la el e cu feedback-ul, raspunsul inapoi..si aici ne muncim cu terapie..si-n viitorul apropiat cu niste ore de logopedie..
Dar pana nu-si da drumul la vorbit asa cum trebuie, in propozitii, fraze, pana nu are continuitate in idei(de ex ca si cum ar povesti un basm), pana nu are notiuni de temporalitate(sa poata sa spuna preotului " Am mintit" sau "am suparat-o pe mama","nu voi mai face", etc) nu este posibila o spovedanie.
Copilul este tot timpul bucuros ca merge la biserica,face corect Sf.Cruce, saruta icoanele, deschide cu placere gurita la Sf.Impartasanie si asteapta nerabdator bomboana sau dulcele de dupa...:) Avem un parinte duhovnic f ok si f lipicios cu copii..trag copii la el ca mustele la miere..:) Singura chestie ar fi ca baietelul nu rezista toata Sf Liturghie(3-4 ore), in sensul ca se plictiseste si vrea acasa..
Ce sa zic...noi avem incredere in Dumnezeu si mergem inainte...:)
Pentru un om cu picioarele goale, fericirea e o pereche de pantofi.Pentru un om care poarta pantofi vechi,fericirea este o pereche de pantofi noi,iar pentru omul care nu are picioare,fericirea este sa mearga descult.
Masoara fericirea cu ceea ce ai,nu cu ceea ce-ti lipseste!
Reply With Quote