View Single Post
Vechi 28.03.2016, 10:45:40
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Este in viata Sfantului Siluan Atonitul urmatoarea intamplare: era in satul lui un baiat care la o hora l-a omorat pe altul cu un pumn. Dupa ani de zile Sf. Siluan l-a vazut la hora pe acelasi baiat, vesel dansand si l-a intrebat cum de are curajul sa se bucure cand stie ce a facut. Si raspunsul baiatului respectiv a fost: da, stiu ce am facut, insa in fiecare zi m-am rugat lui Dumnezeu sa ierte pacatul meu, si am plans mult pentru pacatul meu. Si intr-o zi am simtit iertare si mangaiere in sufletul meu si de atunci nu m-a mai apasat lucrul acesta si constiinta s-a impacat si am simtit ca Dumnezeu m-a iertat.

Asta trebuie sa faci si tu: sa-ti ceri iertare pana cand simti ca Dumnezeu te-a iertat. Atat, doar sa-ti ceri iertare.

Daca nu o sa faci asta "din inima", pentru ca o pocainta formala nu stiu cat ajuta, o sa ramana pe sufletul tau lucrul asta toata viata.

E bine sa citesti Acatiste, dar sufletul trebuie sa-si ceara simtind, din inima iertare lui Dumnezeu. Adica pe langa Acatiste mai spune si tu "Doamne iarta pacatul meu".

Daca prima parte este despre iertare, partea asta a 2-a este despre indreptarea consecintelor faptei.
Si mai trebuie sa faci un lucru: odata cu un avort vine si responsabilitatea pentru sufletul respectiv.
Chiar daca l-ai omorat, ai un suflet, care este AL TAU. Sa te rogi pentru el ca Dumnezeu sa-i daruiasca lumina, sa dai milostenie pentru sufletul lui. Poti responsabilitatea mantuirii lui acum.

Acum ai 2 copii, chiar daca unul este departe si nu-l vezi... l-ai trimis prea devreme departe.

Last edited by gpalama; 28.03.2016 at 10:48:43.
Reply With Quote