View Single Post
Vechi 28.03.2016, 23:54:04
Valkorion Valkorion is offline
Banned

Data înregistrării: 24.03.2016
Locație: Eternal Throne, The Spire, Zakuul
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Sunt foarte linistit Ioane, cu privire la acel smerit calugar cum spui tu. Sunt la fel de linistit precum un rabin, pe nume Eleazer, faimos pe vremea lui. Acesta venea odata din Migdal Geor, din casa invatatorului sau, unde ,timp de saptamani intregi, studiase Torah. Mergea fericit si senin pe magarusul lui, pe langa un rau, cugetand cat de mult se imbogatise spiritual din studierea celor sfinte. S-a intalnit insa cu un satean, un om simplu dar groaznic de urat la infatisare. Acesta l-a salutat pe rabin si i-a spus ,,Pacea sa fie cu tine Rabi" insa rabinul nu a rezistat si in loc sa-i raspunda la salut a spus direct ce a gandit: ,, Cat de urat esti omule! La tine in sat este cineva mai urat ca tine?" Omul respectiv i-a raspuns: ,, Asta nu stiu sa-ti spun Rabi dar poti sa-i spui Olarului care m-a facut ce vas urat si de rusine a facut". Rabinul s-a dat jos de pe magarus si intelegand ce a facut s-a aruncat cu fata la pamant si a spus: ,, Am pacatuit Doamne! Vasul tau pe care eu l-am vazut asa de urat este atat de frumos, fiind luminat de esenta Torei pe care iata, in simplitatea lui a inteles-o mai bine ca mine si m-a luminat si pe mine!"
Acel Rebbe era dintre hasidim, cumva?
In alta ordine de idei, fiindca ai mesageria dezactivata, iti scriu aici: cauta in inboxuri si spam deopotriva, te asteapta niste surprize placute.
Nu stiu de ce, tocmai un cripto-marcionit, scpetic si rebel cam tot timpul (si asta culmea, din neincredere fata de oameni, anume fata de grupurile organizate ideologic/religios) ca mine, am tot mai puternic impresia ca tehnicile si invataturile rabinilor hasidim sint mai eficiente decit cele patristice. Stiu, pare un paradox, dar nu este: eu am o problema cu genocidele din VT, si natura celui care le-a comandat; pur si simplu, refuz sa cred ca Ha-Shem a facut asta. Cred doar ca, exact ca in pildele patristice, Ala de Jos s-a bagat pe fir, ca si asa nu are alta treaba, si a zis, luind chip de inger, cum face de obicei: "Ucide!". Se stie ca are neobrazarea sa se dea drept cam orice, oricine si Oricine, inclusiv Domnul sau Preasfinta. Stiu ca prin acest off-topic iar ma expun la sarcasme si apostrofari, dar asta este.
Back on topic, bros and sis.
Reply With Quote