View Single Post
Vechi 29.03.2016, 13:36:42
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Trebuie si o doza de naivitate sa iei astfel de povestioare drept dogme.

Ceea ce stim cu certitudine este ca avortul este o crima.

Restul, oricat am incerca sa iscodim cu mintea, sunt povesti, unele cu o incarcatura pedagogica care intaresc invatura morala si cam atat, restul e aventura, poate si cu o doza de imagiantie..
Astfel de povesti au rostul lor. Eu cred ca e mare si folositor multora...
Pentru unii oameni e de ajuns sa inteleaga, asa cum spui, ca avortul e o crima. Deindata fac pasul inapoi si se cutremura si nu faptuiesc in ruptul capului avort sau cele inrudite... Dar cati sunt asa?
Altora acest lucru le este insuficient... Isi gasesc repede diverse justificari, se autoinsala lesne cu cugetarea, se lasa prea usor "mangaiati" de "binevoitori". Deh, viata-i grea, remuneratia mica, vremuri tulburi, si apoi sa ne incredem in Mila Domnului, nu-i asa?...
Asa incat, cunoscatorii de oameni au incurajat fabricarea si raspandirea unor povesti de acest fel. Daca prin credinta si intelegere simpla, data de curatia inimii si a cugetului, omul cutare nu poate fi lamurit, haide atunci sa folosim inclinatia lui spre fantasmagorii si spre obedienta. Doar-doar, omul s-o mai infricosa nitel, daca de prea multa luciditate si iubire se vede ca nu sufera...
Reply With Quote