În prealabil postat de Yasmina
1.Nu a fost neglijata,insa mai are 3 surori si vesnic a fost invidioasa ca trebuie sa-si imparta parintii cu ele; desi si-au rasfatat toate fiicele si aveau intotdeauna de toate ,ea dorea sa fie intotdeauna mai cu mot; cele 3 surori dormeau impreuna intr-o camera pt ca ea dorea camera ei separata,chiar in conditiile in care nu aveau loc pt atatea mofturi si nici acelora nu le convenea sa doarma ca sardelele...
Parintii ei sunt genul de oameni slabi(pampalai)care accepta sa plateasca facturile fetelor lor toata viata ,chiar daca acum pana si surorile mai mici s-au asezat la casele lor ,au copii,barbati,familie...inca asteapta lunar "indemnizatia"parentala . Nu le este rusine/jena ca nu se descurca pe cont propriu, sunt asa zisii bani"pt ala mic si aia mica" de parca copiii se fac pt a fi poveri pe spatele altora si nu te conditioneaza pe tine ca parinte sa muncesti mai mult,sa cauti solutii...
Din contra,nu par sa fie copii neglijati. Dintre ele si mine,cine crezi ca a fost mai neglijata ? :)
2.Nu stiu cata nevoie de a se simti utila mai are si mama...De 3 ori/sapt este la biserica dumneaei unde face voluntariat pe rupte,apoi in fiecare luna isi ia o saptamana sau 10 zile cat da o fuga pana la tara,la bunica-mea si frati-su care traiesc din 4 milioane pensie lunara. Fratele,lucreaza cu ziua daca il cheama careva pt un mic ajutor;insa banii lui nu ajung niciodata in gospodarie(mancare,facturi) ci el lucreaza pt fun,sa-si cumpere ceva pt sufletul lui. Astea 10 zile/luna le ia doar ca sa fie utila,nu? Le duce de mancare si face reparatii la casa parinteasca ,care pana acum le-ar fi picat in cap fara niste bani pompati, timp si bunavointa.
-Deci pe astia ii intretine mama.
-Pe verisoarele mele (si cand lucreaza si cand nu lucreaza) ,le intretin parintii lor si ai mei,daca cumva nu le ajung.
-Mama mai are o sora,casatorita cu 2 fete,nici aia nu a lucrat in vietisoara ei dar supravietuieste cu ciupeala,cu cerseala si iarasi cu ai mei,care au subventionat din greu cat timp prima lor fiica a facut studiile in Buc.
Spuneam ca bunica-mea traieste din 4 mil/luna ...nici din astia nu se poate bucura pt ca sora mamei ii cere intr-una si chiar se serveste singura din dulapul in care tin banii.
Insa la noi in familie,toate lucrurile astea se spun pe soptite; sa nu cumva sa se supere hotul...infractorul...sa nu cumva sa stricam pacea cu hotii si nelegiuitii( e greu,sunt fiicele lor chiar si cu apucaturi rele).
3.Mama este o persoana calda si blanda; a avut si ea greselile ei dar este MAMA. Nu are initiative in ograda altuia si nu m-ar deranja cu absolut nimic; nu mi-a fost nicioadata mama(cu autoritatea necesara) ci doar o prietena mai mare. Deci amicitia asta in care eu am pozitia dominanta s-ar plia de minune cu felul dansei. Este o persoana odihnitoare,destul de tacuta,care nu plictiseste si nici nu te oboseste cu prezenta.
Din contra,nu numai ca nu m-ar deranja insa chiar imi doresc sa locuim impreuna sau in orice caz aproape una de alta.
De ce ma intriga atat cazul cu verisoara??? Pt ca eu contrar verisoarei, doresc ca ai mei sa aibe un trai linistit la batranete lipsit de stress ,de circ ,de grijile si bolile altora,etc.
Cate nu mi s-au intamplat si mie in US, numai eu si Dumnezeu stim...nu vreau sa-i incarc pe ei la batranete cu prostiile mele; ei cu ce sa ajute? Ar suferi inutil.
Ei si pe fondul asta in care eu incerc sa le fac batranetea mai suportabila alor mei,vine vaicareata asta cu toate infatilismele din lume si ii lasa storsi ca lamaile.
Nu ii sunt indeajuns parintii ei , trebuie sa-i preocupe si pe ai mei si pe oricine are vreme sa se uite in gura ei!
Asta ma macina pana la sufocare!
4.Adica? Ce anume are ea? Ca nu m-a dumirit nimeni si nici nu stiu ce diagnostic ar avea...??
|