Eu nu contest bibliile necunoscatorilor de carte, au si ei nevoie de pedagogia lor, plina de sange, flacari, draci cu furci, pucioasa, smoala si restul, lucru oarecum intarit chiar si de Sf. Scriptura - mai putin partea in care nevinovatii sufera pentru cei vinovati si culmea - in viata de dincolo unde biruieste in final atat dreptatea cat si bunatatea lui Dumnezeu, dar daca doar asa cei vinovati pot pricepe ceva, poate este si asta cu folos.
Nu zic ca as avea aceleasi certitudini cu tine, dar la polul opus - pentru ca nu sunt, dar nici nu putem sa stabilim ceva.
Pedagogic fiecare poate merge pe o varianta sau alta, dar dogmatic nu avem nimic.
Pentru ca realitatea nu e atat de rea pentru ce-i asteapta, e mult mai rea, dar daca asta e singura forma in care ei pot pricepe ceva si se pot intoarce la pocainta, devine un adevar.
Pentru ca da, sunt unele care se culca pe o ureche si ciclul avort-spovedanie a devenit o obisnuinta sau auzi ca ii boteaza "post mortem" sau cred ca daca i-au omorat sunt totusi bine mersi cu Dumnezeu deci n-au facut ceva tocmai rau, sau boteaza in prostie fara sa fie nasi adevarati pentru nici unii si alte povesti din astea cu care isi adorm constiinta.
Si nu-ti contest evlavia, dar cred ca discernamantul ar trebui sa treaca inainte.
Mai ales ca lipsa lui, produce si efecte secundare in alte planuri cum ar fi:
Citat:
Pe langa toate aceste lucruri, si eu personal m-am rugat Maicii Domnului sa vad exact cum este lucrul asta. Si este exact ce a vazut Sfantul Paisie. Nu pot sa scriu ce am vazut pentru ca efectiv te cutremuri din toata fiinta ce e acolo.
|
Citat:
la mare aroganta am ajuns noi in zilele astea.
|
Desi vorbesti la persoana I cu siguranta nu te referi la cea mai mare victima a lui.
Dar e si o parte buna. daca tu nu, poate macar acum pricepe si gainatatorul intelectual zburator prin taramuri aiurea, ceva..ceva.