Citat:
În prealabil postat de sophia
Nu stiu ce scoala are Yasmina si de ce s-a dus in alta tara si cum se descurca acolo. Cred ca nu ii este usor. Si cred ca de fapt are si ea insasi probleme.
Daca ii era mai bine, o lua pe verisoara ei la ea si o angaja undeva, sau venea in tara si vedea exact situatia si ajuta si parinti si verisoara.
|
Eu inteleg ca Yasmina tocmai asta face, isi ajuta parintii, care, la randul lor o ajuta pe verisoara ei. Fara sprijinul Yasminei, mi-e greu sa cred ca ei ar putea-o sponsoriza asa, la nesfarsit pe verisoara ei. Ti se pare putin lucru? Pe Yasmina n-a sponsorizat-o nimeni.
Pui problema de parca e obligatia exclusiva a Yasminei sa-i faca verisoarei un rost in viata, si inca fara cooperarea acesteia. Pai, cum vine asta?
Tu, daca ai o afacere care nu functioneaza decat daca angajatii se tin de treaba, te-ai simti obligata moral sa-ti angajezi o ruda nemultumita, recalcitranta, neproductiva, care nu stie sa faca nimic si nici nu e dispusa sa invete, care considera ca altii sunt mereu datori sa-i dea iar ea nici macar prin atitudinea sa nu se arata cat de cat recunoscatoare si ceva mai umila? Ai angaja-o doar fiindca ti-e ruda?
A spus Yasmina la un moment dat, ca daca tot trimite bani ca verisoara ei sa faca cursuri, macar sa le valorifice, sa-i dea un impuls, sa gaseasca ceva s-o motiveze si sa inceapa sa mearga pe cont propriu. Nu cred ca o scot pe Yasmina banii afara din casa sa-i dea pe cursuri facute doar asa sa fie facute.
Stii, un proverb japonez zice ca daca un om iti cere un peste, sa nu-i dai. Mai bine sa-l inveti sa pescuiasca.
Si, din cat am inteles, Yasmina, asta incearca sa transmita parintilor ei si rudelor, ca e preferabil sa o invete pe verisoara sa pescuiasca, nu sa i se tot dea peste. Problema e ca si verisoara trebuie sa vrea.