Citat:
În prealabil postat de RedRose
Portretizata si-a spus deja pararea...:) cat despre mine, cred ca ma cunosti deja...cand simt situatii de nedreptate, iau foc..Sunt constienta ca n-am cum sa fac o lume mai buna, fara rautati ,jigniri..dar tot nu ma pot abtine....Sunt genul de persoana prea empatica, poate prea miloasa...sensibila nu cred ca-i cazul..dar oricum, am permanent in mine dorinta de a ajuta si de a face bine...ce sa fac..Luptatoare ninja nu sunt dar nici frica nu mi-e sa-mi exprim veto daca e cazul...:)
|
E posibil ca manifestarea dragostei mele sa-l vatame pe celalalt?
Daca celalalt este marinimos si tu ii arati multa dragoste, atunci se schimba in sensul cel bun si se straduieste cu orice chip sa te multumeasca, sa nu te intristeze.Daca insa ii arati dragoste multa celui obraznic, el devine si mai obraznic, fiindca
dragostea cea multa pe cei marinimosi ii face si mai marinimosi, iar pe cei obraznici ii face si mai obraznici. Asadar, cand vezi ca nu ajuti cu dragostea ta, o micsorezi cu discernamant; facand lucrul acesta tot din dragoste.
...si dragostea are nevoie de discernamant. Daca cineva, de pilda, este lacom la mancare, nu trebuie sa-i dai mereu mancaruri gustoase, caci aceasta il va vatama. Vei face mancare gustoasa pentru unul care nu are pofta de mancare, ca sa o poata manca... este dovada de dragoste a-i dai dulciuri unui diabetic?( Cuv. Paisie Aghioritul)