View Single Post
Vechi 01.04.2016, 14:22:09
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Sa vrea si sa poata. Totusi!
Cred ca in plasa unor relatii incurcate de familie, cum e acolo, e cam greu sa vrei si sa poti ceva serios... Problema imi pare (ma bazez aici pe flerul profesional) mult mai complicata decat arata varful de iceberg pe aici. E o problema de neam, de familie, radacini multe etc.

Yasmina stie mai bine, cred. Si nu prea poate face mare lucru, decat sa lucreze cu ea insasi pentru a nu se lasa inca si mai prinsa in incurcaturile de acolo....
Nici eu nu cred ca sta in puterea Yasminei sa repare ceea ce parintii verisoarei au stricat prin grave carente de parenting. Nu stiu, imi pare ca practic, parintii ei au "programat-o" sa functioneze asa virusat, iar Yasmina nu cred ca are cum sa rezolve asta.
Poate intr-adevar sa lucreze la ea insasi, sa inteleaga problema verisoarei in contextul duhovnicesc mai larg, al neamului din care provine.

Referitor la ce zice Sophia, ca psiholog, crezi ca e vorba de o tulburare de personalitate dependenta de altii, sau e ceva mai intricat? Sau nu te pronunti?
Fiindca e bine de stiut pentru apartinatori cum trebuie sa se poarte cu cei din familie care se comporta disfunctional, intai de toate pentru a intelege mecanismul disfunctional si a nu contribui la agravarea situatiei, si in al doilea rand,sa n-o ia razna si ei.

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Eu nu stiu de unde au ajuns unii la diagnostice din astea, cum ca fata este bolnava mintal.
Reply With Quote