View Single Post
Vechi 01.04.2016, 14:46:47
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
Eu inteleg ca Yasmina tocmai asta face, isi ajuta parintii, care, la randul lor o ajuta pe verisoara ei. Fara sprijinul Yasminei, mi-e greu sa cred ca ei ar putea-o sponsoriza asa, la nesfarsit pe verisoara ei. Ti se pare putin lucru? Pe Yasmina n-a sponsorizat-o nimeni.

Pui problema de parca e obligatia exclusiva a Yasminei sa-i faca verisoarei un rost in viata, si inca fara cooperarea acesteia. Pai, cum vine asta?

Tu, daca ai o afacere care nu functioneaza decat daca angajatii se tin de treaba, te-ai simti obligata moral sa-ti angajezi o ruda nemultumita, recalcitranta, neproductiva, care nu stie sa faca nimic si nici nu e dispusa sa invete, care considera ca altii sunt mereu datori sa-i dea iar ea nici macar prin atitudinea sa nu se arata cat de cat recunoscatoare si ceva mai umila? Ai angaja-o doar fiindca ti-e ruda?

A spus Yasmina la un moment dat, ca daca tot trimite bani ca verisoara ei sa faca cursuri, macar sa le valorifice, sa-i dea un impuls, sa gaseasca ceva s-o motiveze si sa inceapa sa mearga pe cont propriu. Nu cred ca o scot pe Yasmina banii afara din casa sa-i dea pe cursuri facute doar asa sa fie facute.

Stii, un proverb japonez zice ca daca un om iti cere un peste, sa nu-i dai. Mai bine sa-l inveti sa pescuiasca.
Si, din cat am inteles, Yasmina, asta incearca sa transmita parintilor ei si rudelor, ca e preferabil sa o invete pe verisoara sa pescuiasca, nu sa i se tot dea peste. Problema e ca si verisoara trebuie sa vrea.
Iar intelegi numai ce vrei tu.
Eu nu m-am referit (numai) la ajutor banesc.
Mai intai ca mie nu-mi place ce scrie ea aici pe forum despre verisoara ei. O face nebuna si in tot felul si ii da vina numai ei.
Si nu este asa. Nu este numai vina verisoarei.

Pe urma eu am mai scris ca nu stiu nici eu si nici tu si nici altii ce situatie are Yasmina.
Am spus doar ca fata trebuia ajutata inca de acum 3 ani.
Yasmina scria atunci ca fata isi dorea sa faca un curs, sa invete ceva. Si nu s-a facut nimic. De ce?
Si m-am infuriat ca toti critica dar nimeni nu ajuta oamenii cu ceea ce au nevoie.
Am intrebat ce este in tara, daca exista ceva institutii care se ocupa de orientare profesionala, de someri.

Fata nu este nebuna si nici bolnava mintal. Este daramata psihic si are nevoie s-o indrume cineva. Chiar sa-i puna o pila sa munceasca undeva.

Si da, trebuie facut asa ceva, mai ales pentru o ruda.
Eu n-as putea sa-mi las rudele asa in halul asta.
M-am straduit sa ajut si straini, atat cat am putut. Nota bene, nu cu bani, ca nu am, dar cu ajutor concret si dus cu ei la institutii unde sa primeasca totusi consiliere profesionala si alte sfaturi. Macar ceva.

Nu stiu daca fata asta mai are pe cineva si nici daca Yasmina are frati sau surori de-si permite sa dea cu piciorul asa la oamenii din jurul ei.

Eu sunt ingrozita ca se duc toti pe rand si nu prea mai am pe nimeni si tin de cei pe care ii mai am. Macar ca mentin contactul.

Nu stiu ce este in familia Yasminei, dar mi-e mila de fata asta pe care nici n-o cunosc.
Este lasata de izbeliste si nu ma refer la bani.
Si se mai da cu ea de pamant aici pe forum.
Este verisoara ei si are datoria s-o ajute cumva. Ca om, daca nu ca ruda.