Citat:
În prealabil postat de RedRose
Interesant linkul tau, Yasmina...nu m-as fi gandit niciodata la interdependenta intre vicii...De cand eram copil aveam o slabiciune pentru dulciuri, dar uite ca n-am ajuns alcoolica...In schimb da, cafeaua imi place la nebunie..sunt chiar addicted..Daca nu consum cafea dimineata am tensiunea mica, nu am energie, ma simt fara vlaga, nu pot sa-mi fac treburile pe ziua respectiva.
Deci tot dependenta se numeste...exista oare si Cafegiii Anonimi?
In ceea ce priveste zaharul, de cand fac sport nu mai imi este asa pofta...m-am invatat sa mananc mai sanatos..multe salate,fructe, sucuri la storcator...Dar la cafea mi-e greu sa renunt!
|
Este greu sa-ti incepi ziua fara o cafea sau un ceai! Tocmai ca acea cana cu apa fierbinte dilueaza sucurile si te hidrateaza la prima ora.
Dependenta de cafea si ceai nu a omorat si nu a ranit pe nimeni inca,decat poate in cazuri foarte bizare cand s-a consumat extrem de multa cafea pe un fond cardiovascular problematic .
Exista la tibetani obiceiul sa bea ceai (negru bineinteles) cu o bucatica de unt ...pt a-i proteja de frig si a-si proteja mucoasa de taninul ceaiului.
Obicei care s-a preluat si in vest prin tamaduitorii holistici si s-a raspandit si la cafea.
Cafeaua pe stomacul gol este extrem de acida si reactioneaza destul de violent cu sucurile prezente acolo.
Dar bauta cu un sfert de lingurita de unt de cocos nu mai este suparatoare.
Personal nu as folosi untul ca si grasime ,in timp ar duce la cresterea colesterolului si la probleme cardiovasculare.
Produsele animale nu sunt facute pt a fi consumate in mod regulat si repetat.
Dependenta de zahar este una mai speciala...unele cercetari din vest o compara cu dependenta de cocaina dar nu intru in amanunte.