Citat:
În prealabil postat de delia31
Florin, stii de ce vorbim in paralel?
Tu insisti ad nauseam pe intelegerea strict intelectualista a esentei realitatii ultime, prin autosugestia mintii, meditatia mintii, cutreieratul de unul singur prin cosmosul de concepte abstracte, strict cu gandul.
Iar noi, unii mai mult, altii mai putin, tot incercam sa ducem discutia asupra realitatii prime, si a legilor ei, asa cum le-a revelat Dumnezeul crestinilor.
Te-a tot intrebat Alin, intr-o forma sau alta, te-am intrebat si eu si altii, crezi sau nu ca exista o lege primordiala data fiecarei specii, de catre un Creator inteligent si proniator, atunci la facerea lumii?
|
Desi Biblia ne vorbeste de un moment T0 al realitatii, personal, cred ca nu poate fi identificat un moment in care timpul-miscarea au luat nastere.
De ce ne vorbeste Biblia despre un Inceput ?
Pentru ca mintea omului are nevoie sa inteleaga printr-o succesiune secventiala, cauza-efect, cum de exista ceea ce exista.
Sa ofere omului o explicatie conditiei sale de fiinta suferinda si solutii pentru eradicarea raului pe care il resimte.
De fapt, manifestarea nemanifestatului este o taina care nu poate fi explicata. Ea poate fi perceputa direct prin echilibrarea catafatic-apofatica a cognitiei .
Realitatea fiind nascuta din atemporalitate nu poate fi separata de aceasta.
Timpul curge doar pentru mintea care percepe secvential parti de realitate.
Insa atunci cand mintea se uneste in inima cu Cel de Sus - timpul este trancens, adica orice alfa este si omega, curgerea temporala inceteaza.
Geneza biblica ofera un punct de plecare, un suport necesar cautarii spirituale, un model generic initiatic.