View Single Post
Vechi 04.04.2016, 15:37:35
Valkorion Valkorion is offline
Banned

Data înregistrării: 24.03.2016
Locație: Eternal Throne, The Spire, Zakuul
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Eu am intrebat "cum", tu ai scris, ca de obicei, un pseudo-raspuns lung si pe langa intrebare.

Eu nu te-am intrebat cum e in catolicism, pentru ca nu ma intereseaza aiurelile tale obsesive despre catolicism.

Te-am intrebat altceva, despre ortodoxie, si n-ai raspuns.

De aceea te intreb din nou: CINE si CUM va stabili daca hotararea Sinodului incalca sau nu invatatura ortodoxa ?
Mihai, instilata suficient de responsabil in masse si mai ales in intelectuali, o invatatura spirituala cu structura dogmatica isi are propriul ei feedback. Voi, latinii&germnaicii, si in genere occidentalii, sinteti altceva dpdv al sufletului popoarelor, aveti alta cale de a trai si administra viata sociala: sinteti legalisti (si pragmatici, prea pragmatici deseori) in multe; sa nu uitam ca dreptul roman este baza, in mare masura, a ce numim legi pe plan european modern. Tu, evident, cunosti juristii mari ai Romei mai bine decit stiu eu sa scriu coduri, deci stii ca am dreptate. Ortodoxia este, vorba lui Blaga, construita dupa modelul Naturii, iar Biserica Catolica, pe cel al Statului. Poate ar fi bine ca tu si Catalin sa ii cititi cu atentie pe Spengler si Blaga, si Dragnea (nu, nu fotbalistul si nici politicianul; ma refer la tipul de la "Gindirea" interbelica). :)